PeopleCert Education: Η ελληνική πολυεθνική που παρέχει πιστοποιήσεις σε NASA, CIA και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σχεδόν πίσω από κάθε μεγάλη επιχειρηματική ιδέα κρύβεται ένα κοφτερό και διορατικό μυαλό. Το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση της PeopleCert Education, το δημιούργημα του Κωνσταντινουπολίτη Βύρωνα Νικολαΐδη που πριν από λίγες εβδομάδες ανακηρύχθηκε Αυτοδημιούργητος Επιχειρηματίας της Χρονιάς στα Ετήσια Βραβεία της Ernst & Young. Παράλληλα το δημιούργημα του, η PeopleCert Education βραβεύθηκε ως “Εθνική Πρωταθλήτρια” στα European Business

Awards που πραγματοποιήθηκαν στο Λονδίνο.

Οι δύο σημαντικές αυτές βραβεύσεις είναι ουσιαστικά το επιστέγασμα μιας πορείας είκοσι και πλέον ετών που ξεκινάει με έλευση του πιστοποιητικού ECDL στην Ελλάδα το 2000 (μάλιστα το πρότερο όνομα της PeopleCert Education ήταν ECDL Hellas) και φθάνει σήμερα σε μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες πιστοποιήσεων και εξετάσεων σε 216 χώρες. Για να έχουμε μία τάξη του μεγέθους της δυναμικής της ελληνικής αυτής πολυεθνικής αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από περίπου 12 χρόνια το 92% του κύκλου εργασιών της PeopleCert Education προέρχονταν από την Ελλάδα ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 2%.

Ανάμεσα στις αγορές που δραστηριοποιείται με περισσότερα από 10.000 εξεταστικά κέντρα, παρέχοντας πιστοποιήσεις για επαγγελματικές δεξιότητες σε 500 διαφορετικά γνωστικά πεδία, οι πιο δυναμικές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία, η Ινδία, η Γερμανία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Πολωνία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Νότια Αφρική και η Κίνα. Αντίστοιχα η λίστα των πελατών της περιλαμβάνει οργανισμούς, ιδρύματα και εταιρείες που δύσκολα θα φανταζόταν κανείς για μια ελληνική επιχείρηση: NASA και CIA, υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τράπεζες και εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Deutsche Bank, η IBM, η Moody’s και πολλές άλλες.

Πιστοποίηση από ξένες γλώσσες έως blockchain

Όπως προαναφέρθηκε η PeopleCert Education πιστοποιεί δεξιότητες σε περισσότερα από 500 διαφορετικά γνωστικά πεδία. Αν κάποιος προσπαθούσε να τα κατηγοριοποιήσει τα δύο βασικότερα είναι οι γλώσσες και οι γνώσεις πληροφορικής. Σε ότι αφορά τις γλώσσες ειδικά στην Αγγλική η PeopleCert Education σύμφωνα με τον ιδρυτή της συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τρεις κορυφαίες μαζί με το Cambridge και το IELTS. Πρόσφατα μάλιστα, κέρδισε διαγωνισμό του Υπουργείου Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την παγκόσμια διενέργεια εξετάσεων αγγλικής γλωσσομάθειας, που απαιτούνται για τη χορήγηση visa στη Μ. Βρετανία.

Πέρα όμως από τα αγγλικά, η θυγατρική της LaguageCert, είναι φορέας πιστοποίησης για την ισπανική και την τουρκική γλώσσα. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2020 οι εξετάσεις και πιστοποιήσεις να επεκταθούν σε 10 γλώσσες και έως το τέλος του 2021 σε 21 γλώσσες.

Το άλλο μεγάλο σκέλος της εταιρείας έχει να κάνει με την εξέταση και πιστοποίηση γνώσεων πληροφορικής. “Σήμερα θεωρούμαστε παγκοσμίως στο top 10 της πιστοποίησης πάνω στον χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού. Επίσης, στην τεχνητή νοημοσύνη, στο blockchain και σε πολλά ακόμα” ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο κ. Νικολαΐδης.

Τι σημαίνει αυτό; “Πιστοποιούμε ανθρώπους για γνώση των συγκεκριμένων τομέων ώστε να τις χρησιμοποιήσουν εκεί που πρέπει. Για παράδειγμα, οι εταιρείες που επιχειρούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους αναζητούν καταρτισμένους ανθρώπους σε αυτό ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν, να εκτελέσουν, να ελέγξουν και γενικά να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Εκεί λοιπόν μπαίνουμε εμείς”, σημειώνει.

Με δική του πρωτοβουλία -είναι πρόεδρος των Ευρωπαίων Πληροφορικών (Cepis) εκλεγμένος από 33 χώρες- ιδρύθηκε το Alliance for Digital Employability, με στόχο τη δημιουργία 500.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της πληροφορικής στην Ελλάδα, εκπαιδεύοντας νέους στον Προγραμματισμό, με ταχύρρυθμα προγράμματα. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η PeopleCert Education αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην διαδικασία αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης μέσω voucher που είναι αυτό το διάστημα σε εξέλιξη στην χώρα μας για μία σειρά επαγγελματικών κλάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
PeopleCert Education, NASA CIA, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,PeopleCert Education, NASA CIA, evropaiko koinovoulio