Αυτός είναι ο κινηματογραφικός Σόνικ ο Σκαντζόχοιρος και θυμίζει κακοφτιαγμένη μασκότ

Όταν την περασμένη άνοιξη ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Paramount θα κυκλοφορήσει την πρώτη live action ταινία του δημοφιλούς σκαντζόχοιρου της Sega, Σόνικ, οι θαυμαστές των video games δεν φάνηκαν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι. Και αυτό γιατί οι μέχρι τώρα απόπειρες κινηματογραφικής μεταφοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών, μόνο ως "ναυάγια" μπορούν να χαρακτηριστούν: Ποιος θυμάται

στον "Σούπερ Μάριο" με τον Μπομπ Χόσκινς ή το Street Fighter με τους Ραούλ Τζούλια και Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ; Λίγοι ή τουλάχιστον λίγοι με ενθουσιασμό. Μόνη εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε η πρώτη ταινία Mortal Kombat, το theme song της οποίας μπορεί ακόμα να παίξει σε κάποιο "ψαγμένο" κλαμπ.

Τις φοβίες για την επικείμενη "καταστροφή" έρχονται να ενισχύσουν οι πρώτες εικόνες που δημοσιεύτηκαν από την ταινία: Σε αυτές ο γαλάζιος σκαντζόχοιρος μοιάζει λίγο πολύ με κακοφτιαγμένη μασκότ: υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ρεαλισμού, να πει κανείς ότι οι animators ψάχτηκαν λίγο παραπάνω (όπως έκαναν τα crew του Michael Bay σε Transformers και Χελωνονιντζάκια). Αντίθετα φαίνεται πως ακολουθήθηκε η συνταγή "Στρουμφάκια" όπου παίρνουν τον δισδιάστατο χαρακτήρα και απλά τον "φουσκώνουν" να μοιάζει τρισδιάστατος...

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία θα συνδυάζει το live action με το CGI (γιατί αντικειμενικά θα ήταν αστείο να δούμε ένα ηθοποιό να υποδύεται έναν μπλε σκαντζόχοιρο που τρέχει με την ταχύτητα του ήχου. Από την άλλη αυτό που πέτυχε με το Gollum ο Άντι Σέρκις ίσως λειτουργούσε άψογα).

Στην ταινία τη φωνή στον Σόνικ θα δώσει ο ηθοποιός Μπεν Σκουάρτζ (γνωστός μεταξύ άλλων για τις εμφανίσεις του στις τηλεοπτικές σειρές Parks & Recreation και Modern Family). Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς Μάρσντεν, γνωστός από το «Westworld» και τους «X-Men» και ο Τζιμ Κάρεϊ στον ρόλο του Δρ. Ρομπότνικ, αντιπάλου του Σόνικ και κακού της υπόθεσης.

Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Τζεφ Φάουλερ, στην πρώτη του κινηματογραφική απόπειρα, ενώ το σενάριο έχουν γράψει οι Πάτρικ Κέισι, Τζος Μίλερ και Ορεν Ουζιέλ.

Ο Σόνικ έρχεται να σπάει το φράγμα του ήχου, και ίσως και της αισθητικής μας, στις 15 Νοεμβρίου 2019.

Keywords
Τυχαία Θέματα