Επιστροφή χρημάτων στην Αττική Οδό από το Δήμο Ασπροπύργου

Την επιστροφή των τελών που έχει εισπράξει από την Αττική Οδό ως τέλη καθαριότητας και φωτισμού το διάστημα 2002-2010, καλείται να επιστρέψει ο Δήμος Ασπροπύργου, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Β’ Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου προχώρησε στην αναίρεση των αποφάσεων της διοικητικής Δικαιοσύνης η οποία είχε δικαιώσει το Δήμο Ασπροπύργου για το ποσό των 41,6 εκατ. ευρώ που επέβαλε ως τέλη καθαριότητας και φωτισμού, αλλά και πρόστιμα στην εταιρία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο. Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν

στην απόφασή τους ότι τα τέλη καταλογίστηκαν μη νομίμως και διέταξαν την επιστροφή των καταβληθέντων τελών καθαριότητας και φωτισμού εντόκως με επιτόκιο 6% από την ημέρα καταβολής τους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, «ως χρήσις των ακινήτων επαγομένη εις υποχρέωσιν καταβολής τέλους καθαριότητας νοείται η χρήσις ιδιωτικού ακινήτου υπό του κυρίου, νομέως ή κατόχου αυτού» και «όθεν ο προς την άσκησιν ωρισμένης επιχειρήσεως χρησιμοποιών κοινόχρηστον χώρον του Δήμου δεν υπόκειται εκ του λόγου τούτου εις καταβολήν τέλους καθαριότητος».

Keywords
Τυχαία Θέματα