Εξαφάνισαν στα Μεταπτυχιακά στην Ελλάδα; Τι ισχύει τελικά;

Για πρώτη φορά ένα Υπουργείο Παιδείας μπήκε στην διαδικασία να βάλει με ορθολογισμό όρια και κριτήρια στα Μεταπτυχιακά των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς τα δίδακτρα πολλών εξ’ αυτών χωρίς κανέναν λόγο έφταναν στα ύψη, μη σεβόμενα τις δυσκολίες των νέων ανθρώπων που στον καιρό του μνημονίου αντιμετώπισαν τα κύματα ανεργίας και μετανάστευσης.

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο

όπου όλα τα Μεταπτυχιακά που ήθελαν να λειτουργήσουν και αυτή την χρονιά θα έπρεπε να είχαν καταθέσει ΦΕΚ επανασυγκρότησης με βάση τα κριτήρια του Υπ.Παιδείας έως τις 30 Απριλίου, ώστε μετά να φιλτραριστούν από ειδική επιτροπή η οποία ελέγχει ποια περνούν και ποια «κόβονται»!

Τους τελευταίους μήνες οι τάσεις για πραγματοποίηση Μεταπτυχιακών Σπουδών κορυφώνεται και στον βαθμό που δεν υπήρχε δημοσιοποίηση προκηρύξεων παρά μόνο των λιγοστών δωρεάν ΠΜΣ, η ζήτηση συσσωρεύεται.

«Αφήστε όλα τα μεταπτυχιακά να ανθίσουν»

Πάνω λοιπόν στην συσσωρευμένη ανάγκη για ενημέρωση και για Σπουδές η οποία άλλοτε ροκανίζει τον χρόνο αδράνειας των νέων και άλλες φορές παρέχει δυνατότητες για «πίβοτ» σε καλύτερες θέσεις μάχης στον στίβο της αγοράς εργασίας και της επιχειρηματικότητας, επιστρέφει ο μεγαλύτερος φεστιβαλικός εκπαιδευτικός Θεσμός στην Ελλάδα, το 2ο Spoudase Festival στη Τεχνόπολη 19 και 20 Μαϊου, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αλλά και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Και ψάχνεις τώρα για Μεταπτυχιακό;

Οι πάνω από 40.000 επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα για πρώτη φορά φέτος να γνωρίσουν εκπροσώπους Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων, Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων αλλά και τμημάτων αυτόνομα ώστε να κάνουν την σωστή επιλογή στην χώρα μας.

Δωρεάν επιμόρφωση

Σε ένα Φεστιβάλ Σπουδών που επιτέλους αξίζει στην ποιότητα των ελληνικών Πανεπιστημίων και στις προσπάθειες και το μεράκι για καινοτομία, ανάπτυξη και έρευνα, οι επισκέπτες (μαθητές, φοιτητές, απόφοιτοι, μικροί και μεγάλοι) θα μπορούν να παρακολουθήσουν κάποια από τα 250 ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια, workshops, εκθέματα, πάνελ με τα περισσότερα να παρέχουν πιστοποιημένες βεβαιώσεις παρακολούθησης

Κάποια από τα Κορυφαία Πάνελ – Σεμινάρια και Workshops

1. GDPR: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ (Δείτε περισσότερα)

Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων, Πανεπιστήμιο Πειραιά

2. Το πρώτο worksho στην Ελλάδα για το BITCOIN , Ψηφιακά Νομίσματα, Cryptocurrency, Blockchain (Δείτε περισσότερα) Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

3. Oι επιπτώσεις γέννησης ενός παιδιού με αναπηρία στην οικογένεια-Αντιλήψεις των γονέων (Δείτε περισσότερα)

Δρ. Αλευριάδου Αναστασία, Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Αναπληρωτής Πρύτανης στο Παν.Δυτικής Μακεδονίας

4. Σεμιναριακή Ομιλία: Η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια ως χαρακτηριστικά του αποτελεσματικού εκπαιδευτικού στον 21ο αιώνα (Εδώ περισσότερα)

Μαρία - Ζωή Φουντοπούλου, πρόεδρος τμήματος Φ.Π.Ψ.

5. Digital Culture, Smart Cities, IoT and Advanced Digital Technologies (Δείτε περισσότερα)

Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πειραιώς

6. Σεμινάριακή ομιλία για την Ειδική Αγωγή και τις Μαθησιακές Δυσκολίες (Εδώ Περισσότερα)

Ι.Παπαδάτος Ψυχίατρος, Καθηγητής Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής (ΕΚΠΑ)

Keywords
Τυχαία Θέματα