Εξασθενεί το μελτέμι - Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Θα διατηρηθεί ο καλοκαιρινός καιρός όλη την εβδομάδα με άνοδο της θερμοκρασίας από την Παρασκευή και τοπικά θα φτάσει περί τους 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά. Τα μελτέμια θα εξασθενήσουν σημαντικά από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Η εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα