Φριτέζα αέρος. Τι είναι, γιατί θα αλλάξετε τον τρόπο μαγειρικής σας και 5 πραγματα που μπορείτε να φτιάξετε πολύ ευκολα.

Η φριτέζα αέρα είναι ένας μικρός ηλεκτρικός φούρνος που "τηγανίζει στον αέρα" αντί του κλασσικού ψησίματος. Με λίγα λόγια μιμείται τα αποτελέσματα του τηγανίσματος με λίγο ή καθόλου λάδι.

Στο air fryer μπορείτε να φτιάξετε σχεδόν τα πάντα! Από φιλέτο κοτόπουλο και κεφτεδάκια, μέχρι τηγανιτές πατάτες, λαχανικά και γλυκά, όπως cookies

ή μάφινς! Επομένως, θα σας βοηθήσει να τρώτε εέκολα, γρήγορα αλλά και πιο υγιεινά, με λιγότερα λάδια!

Σας παρουσιάζουμε 5 είδη που μπορείτε να μαγειρέψετε στη φριτέζα αέρος πολύ εύκολα.

Σνίτσελ κοτόπουλου Αλατοπιπερώνουμε 500 γρ. φιλέτα κοτόπουλου Προετοιμάζουμε ένα μπολ με αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 2 αυγά καλά χτυπημένα και σε τρίτο μπολ βάζουμε 100 γρ. panko. Περνάμε διαδοχικά το κάθε φιλέτο από το αλεύρι, το αυγό και το panko Tοποθετούμε στον κάδο 5 λίτρων της φριτέζας τα φιλέτα κοτόπουλου. Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200°C για 15 λεπτά. Brownies 150 γρ. αλεύρι 225 γρ. ζάχαρη 3 αυγά χτυπημένα 300 γρ Nutella Κακάο σε σκόνη Λάδωνετε μια φόρμα για κέικ. Στρώνετε τη βάση με αντικολλητικό χαρτί. Ανακατέυετε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Κάνετε μία τρυπα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό και τη Nutella. Ανακατεύετε τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Μετάφερε το μείγμα στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος στους 160 C. Ψήνετε το brownie για 40 λεπτά. Όταν κρυώσει πασπαλίστε με κακάο.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φριτέζα,friteza