Καιρός: Εκτοξεύεται ξανά η θερμοκρασία - Σε ποιες περιοχές θα αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός με μια ματιά Σχεδόν αίθριος και πολύ ζεστός καιρός . Τοπικοί ομβροι στα ΒΑ Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στα ηπειρωτικά με 42-44 βαθμούς Κελσίου Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 με 5 και στο Αιγαίο Η εβδομαδιαία προοπτική ανέμων και θερμοκρασιών

Σήμερα Παρασκευή Γενικά αίθριος καιρός,

με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 5 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα φθάσει στην Ήπειρο και τη Μακεδονία τους 38 με 40 και κατά τόπους στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο τους 40 με 42 και κατά τόπους στη Θεσσαλία τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου και στη Θράκη και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αθήνα

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός , με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι σαν σήμερα:.

Στις 21/7/1983 υπήρξαν εννέα νεκροί από ισχυρά μπουρίνια σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Βόλο. Το 2005 είχαμε ισχυρές καταιγίδες με πλημμύρες σε Κοζάνη και Πιερία και 40°C στην Αθήνα

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός, Εκτοξεύεται, Κελσίου,kairos, ektoxevetai, kelsiou