Καιρός την Παρασκευή: Τοπικές νεφώσεις - Άνοδος θερμοκρασίας

Με τοπικές νεφώσεις και λιγότερο κρύο θα κυλήσει ο καιρός την Παρασκευή σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό σύστημα να μας επηρεάζει. Από τα Βόρεια Βαλκάνια περνά ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα μας επηρεάσει το Σαββατοκύριακο με τοπικά φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνεται ένα ομαλό βαρομετρικό πεδίο να καλύπτει τον Ελληνικό χώρο και μόνο στα νοτιοανατολικά επικρατεί βόρειο ρεύμα το οποίο όμως βαθμιαία θα εξασθενήσει. Σήμερα όπως βλέπετε στον γενικό χάρτη της Ελλάδος θα έχουμε τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 12 βαθμούς, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα έχουμε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και τοπικά 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

Κανονικές θερμοκρασίες - Τα "χαλάει" ο καιρός από την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Το Σάββατο θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα που θα περάσει το ψυχρό μέτωπο στα βορειοανατολικά θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Την Κυριακή που το μέτωπο θα περάσει από τη χώρα μας θα ρίξει τη θερμοκρασία στα ανατολικά και ίσως θα προκαλέσει βροχές στην Ανατολική Ελλάδα . Υπάρχει ένα χαμηλό στα Βόρεια Βαλκάνια που έχει την τάση να κινηθεί νοτιότερα και να μας επηρεάσει.

Το χαμηλό οργανώνεται στα ανατολικά Βαλκάνια και θα επηρεάσει τα Βόρεια τα ανατολικά τη Δευτέρα και απ' ό,τι δείχνουν και τα τελευταία προγνωστικά και την Τρίτη με πτώση της θερμοκρασία και ανέμους έως 7 μποφόρ.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 28 Δεκεμβρίου του 1911 έντονες βροχοπτώσεις στην Αττική και θυελλώδεις δυτικούς ανέμους σε Αθήνα και Πειραιά που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.

Keywords
Τυχαία Θέματα