Κάτι πάει να αλλάξει πρόσκαιρα και για λίγο, την ερχόμενη εβδομάδα

Η Βόρεια Ευρώπη αλλά και μεγάλο μέρος της Κεντρικής έχει ήδη καθαρά φθινοπωρινό καιρό με φαινόμενα και θερμοκρασίες έως 25 βαθμούς, καθώς έχει κινηθεί νοτιότερα ο πολικός αεροχείμαρρος, το ισχυρό ρεύμα αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα το οποίο «πηδαλιουχεί» τα ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά.

Η Νότια Ευρώπη θα εξακολουθήσει να βρίσκεται από την επίδραση του υποτροπικού αεροχείμαρρου και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αέριες μάζες να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα η χώρα μας δεν προβλέπεται να επηρεαστεί σημαντικά τις επόμενες ημέρες. Πάντως από την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα και

την Τρίτη θα έχουμε αρκετές βροχές που στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος και πάλι θα σταματήσουν.

Η πρόσκαιρη αυτή μεταβολή του καιρού απεικονίζεται στο μετεώγραμμα της Αθήνας όπου εμφανίζεται μετά από πολύ καιρός υετός καθώς και πρόσκαιρη πτώση θερμοκρασίας από 27 έως 29 του μηνός.

Σήμερα σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά και βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά. Η θερμοκρασία σε καμία περιοχή δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και τους 29 με 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου. Πρόσκαιρα στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάνουν τις μεσημεριανές κυρίως ώρες τα 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου..

Προοπτική καιρού

Το Σάββατο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 5. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Τη Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά τις Βόρειες Σποράδες και την Εύβοια με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι έντονες. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα βόρειοι. Η θερμοκρασία θα πέσει.

Την Τρίτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, ενώ βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα Βόρειοι. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα