Κορονοϊός: Drone πετά στον Λευκό Πύργο και προτρέπει τον κόσμο να μείνει σπίτι

Ο κορονοϊός αποδεικνύεται ένας πολύ επικίνδυνος αντίπαλος κάθε ημέρα που περνάει και η ανθρωπότητα επιστρατεύει κάθε όπλο που έχει στη φαρέτρα της για να περιορίσει τη δράση του.

Στην Ελλάδα, στη μάχη κατά της φονικής πανδημίας μπαίνουν ακόμα και... drones, με την Πολιτική Προστασία να χρησιμοποιεί ένα τέτοιο για να πετάξει πάνω από την περιοχή της Νέας

Παραλίας στην Θεσσαλονίκη και να στείλει μηνύματα στους κατοίκους της πόλης στη μάχη κατά του του κορονοϊού.

"Αγαπητοί συμπολίτες, ο δήμος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Μένουμε σπίτι, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τις ευπαθείς ομάδες. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σ'αυτές τις κρίσιμες στιγμές, σαν το σπίτι δεν έχει. Οι ευπαθείς ομάδες καλέστε στο Δήμο Θεσσαλονίκης για βοήθεια στο σπίτι. Απευθυνθείτε στους εθελοντές ψυχολόγους του Δήμου Θεσσαλονίκης για ψυχολογική στήριξη.

Δήμος Θεσσαλονίκης. Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς. Βοηθάμε να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας", αναφέρει το χαρακτηριστικό μήνυμα.

Σημειώνεται ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος(ΣμηΕΑ) τελευταίας τεχνολογίας, θα πραγματοποιεί καθημερινά "χαμηλές πτήσεις" στα σημεία της πόλης όπου θα κρίνεται αναγκαίο και θα ενημερώνει τους Θεσσαλονικείς.

"Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιστρατεύσει και τη σύγχρονη τεχνολογία στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών. Με ηχητικό μήνυμα τούς υπενθυμίζουμε τα μέτρα αυτοπροστασίας ενάντια στον κορονοϊό", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης.

"Είμαστε ικανοποιημένοι από την προσπάθεια των συμπολιτών μας. Η εικόνα που βλέπουμε και σήμερα στην παραλία είναι απολύτως ικανοποιητική και φαίνεται ότι ο κόσμος έλαβε το μήνυμα", υπογράμμισε.

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του drone που παραχωρήθηκε από ιδιωτική εταιρεία στον δήμο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, στο δημαρχείο.

Το έργο της ενημέρωσης των πολιτών από αέρος, για τη μη διάδοση του COVID-19, θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσουν τα μέτρα απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα