Κορονοϊός: Έκλεισε τα σύνορα η Ισπανία

Η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ισπανία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, με τη χώρα να έχει μπει σε ολική καραντίνα.

Η Ισπανία κατέγραψε σχεδόν 1.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 288 την Κυριακή (15/3), σε 297 σήμερα, σύμφωνα με τον νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές.

Γι' αυτό το λόγο, το απόγευμα της Δευτέρας υπουργός Εσωτερικών, Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων με τη Γαλλία

και την Πορτογαλία ως μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Πλέον, άδεια εισόδου στη χώρα θα έχουν μόνο οι Ισπανοί πολίτες, οι διπλωμάτες και όσοι έχουν στην κατοχή τους ειδικά έγγραφα που καθιστούν επιβεβλημένη την είσοδό τους στη χώρα.

"Ο στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τη μόλυνση και μεταξύ των μέτρων που εγκρίθηκαν στην τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Εσωτερικών και Υγείας, σε συνεννόηση με την ισπανική κυβέρνηση, είναι να υπάρξουν και πάλι συνοριακοί έλεγχοι.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε πως όλοι οι Ισπανοί πολίτες που βρίσκονται εκτός χώρας, θα επιστρέψουν στο συντομότερο δυνατό. Το μέτρο με το κλείσιμο των συνόρων θα τεθεί σε ισχύ από απόψε στις 00:00 και μέχρι να λήξει η κατάσταση του συναγερμού", δήλωσε ο Γκράντε-Μαρλάσκα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ: Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα