Κορονοϊός: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων - 30 νεκροί τις τελευταίες ώρες

Το ένα μετά το άλλο φαίνεται να σπάει τα αρνητικά ρεκόρ η θανατηφόρος επιδημία κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον άλλοι 30 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Με βάση λοιπόν τις πληροφορίες αυτές οι νεκροί πλέον φτάνουν κοντά στους 815 από την έναρξη της επιδημίας εντός συνόρων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Κυριακή, ανακοινώθηκαν 35 νέοι θάνατοι από τον ιό, ενώ το Σάββατο 34. Οι αριθμοί αυτοί εκτιμάται ότι σύντομα θα ξεπεραστούν καθώς σημειώνονται απώλειες σε ανθρώπινες

ζωές κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας γενικότερα.

Η πορεία αυτή επιβεβαιώνει την αναφορά του επίκουρου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλους της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Γκίκα Μαγιορκίνη ότι η κατάσταση όσον αφορά στους θανάτους δείχνει να επιδεινώνεται και πως αν και μέχρι πρόσφατα ο συνολικός αριθμός των συμπολιτών μας ανά εκατομμύριο πληθυσμού που έχουν καταλήξει από την αρχή της πανδημίας παραμένει σημαντικά χαμηλός στην Ελλάδα με βάση και τα συγκρινόμενα ευρωπαϊκά δεδομένα, από την άλλη ο επταήμερός κυλιόμενος μέσος όρος συμπολιτών μας που καταλήγουν έχει ξεπεράσει τους 10 ανά ημέρα και δυστυχώς αναμένουμε ότι θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες.

Επίσης ο αριθμός των πολιτών που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ξεπερνά πλέον τους 230 με σαφείς αυξητικές τάσεις όπως επίσης και οι εισαγωγές σε εντατικές.

Σημειώνεται δε ότι περισσότεροι από 600 ασθενείς εισήχθησαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ το Σαββατοκύριακο και είναι γνωστό πως ένα σημαντικό ποσοστό αυτών θα χρειαστεί διασωλήνωση ή/και εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Με βάση την πορεία της επιδημίας, τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες όσον αφορά στα στοιχεία τα οποία θα αναλύουν οι επιστήμονες. Επίσης και η επεξήγηση αυτών στους πολίτες θεωρείται κρίσιμο στοιχείο και γι' αυτό υπάρχουν αλλαγές στην ενημέρωση.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικό αριθμό θανόντων συμπολιτών μας 784 ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν ίσως και περισσότεροι από 815.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τι ισχύει για τους νέους περιορισμούς ΕΡΓΑΣΙΑ: Τι ισχύει για το επίδομα αναστολής και τα επιδόματα ανεργίας ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Που στέλνω SMS και οι κωδικοί - Με τεστ η είσοδος στη χώρα ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποιες επιχειρήσεις κλείνουν και ποιες μένουν ανοιχτές ΣΧΟΛΕΙΑ: Πώς θα πηγαίνετε τα παιδιά στο σχολείο ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Προς, - 30,koronoios, pros, - 30