Στο γηροκομείο Νέας Μάκρης ο Σωτήρης Τσιόδρας - Έλεγχοι σε όλους τους οίκους

Tο γηροκομείο στη Νέα Μάκρη το οποίο τέθηκε σε καραντίνα επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας βρέθηκε και την Κυριακή στο γηροκομείο μετά την είδηση του εντοπισμού κρούσματος που σήμανε συναγερμό στις αρχές με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι έλεγχοι. Από το γηροκομείο τελικώς ελήφθησαν 122 δείγματα από τα οποία τα 12 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Από τα θετικά

τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους.

Μαζί του ήταν και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ο καθηγητής κ. Τσιόδρας συνομίλησε με όλους τους φιλοξενούμενους και έδωσε αυστηρές οδηγίες στο προσωπικό. Κάθε δυο με τρεις ημέρες, το προσωπικό του γηροκομείου θα εξετάζεται από τον ΕΟΔΥ.

Ο κ. Αρκουμανέας ανακοίνωσε επίσης ότι ο ΕΟΔΥ ξεκινά ελεγχους σε όλα τα γηροκομεία της Αττικής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

"Λόγω του επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες ο σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ" αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε αργά τη νύχτα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα