Ντόρσεϊ στο Sport24.gr: "Θέλω να παίξω στην Εθνική"

Μετά τη νίκη της Μακάμπι επί της Βαλένθια στην 4η αγωνιστική της EuroLeague, τα 4' συμμετοχής του Τάιλερ Ντόρσεϊ και η δήλωση του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε δημιουργούσαν την εντύπωση ότι ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ μπαίνει νωρίς-νωρίς στον "πάγο".

Η ατάκα του Έλληνα τεχνικού πως "θα πρέπει να παίξει καλύτερα για να πάρει περισσότερες ευκαιρίες", στην πράξη σήμαινε το αντίστροφο, με τη διαφορά ότι η λέξη "ευκαιρία" προσδιόριζε περισσότερο ένα ματς του Πρωταθλήματος και όχι

της EuroLeague. Αυτή την ευκαιρία, ο 23χρονος γκαρντ βρήκε αλλά και αξιοποίησε, μόλις 48 ώρες αργότερα, στο ισραηλινό ντέρμπι ανάμεσα στην "ομαδα του λαού" και τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Στο ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα του Ισραήλ, ο Ντόρσεϊ αγωνίστηκε 19', πέτυχε 15 πόντους και συμπλήρωσε ιδανικά τον Σκότι Γουίλμπεκιν στην περιφέρεια για να επιτευχθεί η εμφατική νίκη (83-79) της ομάδας τους. Σε εκείνη τη συνέντευξη Τύπου, λοιπόν, όταν ο κόουτς Σφαιρόπουλος ρωτήθηκε για την αντιφατικότητα της δήλωσής του και το παράδοξο της άμεσης (και πιο ενεργής) συμμετοχής του Ντόρσεϊ δύο μέρες μετά, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, απάντησε χαμογελώντας με προφανές το αίσθημα της δικαίωσης από τον παίκτη του: "Ίσως ξέρω τι κάνω".

Όσο οι άνθρωποι της Μακάμπι έβλεπαν τη γραφειοκρατία να καθυστερεί την έκδοση ισραηλινού διαβατηρίου για τον Ελληνοαμερικανό και ο ίδιος ο παίκτης έψαχνε παιχνίδια για να βρει ρυθμό, η λύση της δήλωσής του ως ξένος στο Πρωτάθλημα έμοιαζε αναπόφευκτη. Έτσι και έγινε, με τους Ισραηλινούς να ευελπιστούν στην έκδοση και τρίτου διαβατηρίου και τον Ντόρσεϊ στην άμεση προσαρμογή του στην πρώτη του ευρωπαϊκή χρονιά: "Αυτό ήταν εξ αρχής το πλάνο. Επειδή θα καθυστερούσε πολύ να βγει το ισραηλινό διαβατήριο και δεν θέλαμε να χαθεί άλλος χρόνος δηλώθηκα στο πρωτάθλημα ως Αμερικανός. Έτσι είχα την ευκαιρία να βρω τον ρυθμό μου και να παίζω δύο παιχνίδια την εβδομάδα. Με βοήθησε αρκετά και μου έδωσε ώθηση να συνεχίσω έτσι για να προσαρμοστώ το συντομότερο", απάντησε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ σε σχετική ερώτηση, μιλώντας στο Sport24.gr. λίγο μετά την άφιξη της Μακάμπι στο ξενοδοχείο αργά το βράδυ της Πέμπτης (31/10).

Εκείνοι οι 15 πόντοι σε ένα ματς, ήταν περισσότεροι από όσους έχει πετύχει σε πέντε παιχνίδια EuroLeague μαζί (13). Η συμμετοχή του στην εγχώρια διοργάνωση αύξησαν τα εβδομαδιαια αγωνιστικά 40λεπτα, επιταχύνοντας το "σπριντ" που κάνει για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της EuroLeague, στην οποία συστήθηκε μετά από τέσσερα μπασκετικά χρόνια στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Η αφομοίωση όσων ζητά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι ανάγκες της διοργάνωσης συντελούν μία μάχη με τον χρόνο: "Η δυσκολία είναι περισσότερο στο να προσαρμοστώ σε αυτά που θέλει ο προπονητής. Να μάθω το στυλ του, πώς προσεγγίζει το παιχνίδι και τι θέλει από τους παίκτες του. Αυτό είναι που προσπαθώ να κάνω. Είναι αρχή της χρονιάς ακόμα, είναι λίγο δύσκολη η προσαρμογή και ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο. Αλλά θεωρώ ότι γίνομαι καλύτερος και βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα. Προπονούμαι και προσπαθώ να προσαρμοστώ όσο πιο σύντομα μπορώ". Ο θαυμασμός προς το πρόσωπο του προπονητή του, όμως, ερεθίζει ακόμα περισσότερο το ήδη υψηλό κίνητρο: "Είναι ο ηγέτης της ομάδας μας. Μου αρέσει ο τρόπος που προσεγγίζει την άμυνα για να δημιουργήσει τρανζίσιον καταστάσεις, ώστε να έχουμε μέσα από την άμυνά μας την ευκαιρια να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Ήξερα επίσης τον Βασίλη (σ.σ. Γεραγωτέλλη) από παλιά στην Εθνική ομάδα".

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΘΙΖΟΥΝ

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν βρέθηκε στο πλευρό της Εθνικής ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου, θέτοντας ως προτεραιότητα την εύρεση ομάδας στο NBA. Αυτή του η επιλογή δεν τον δικαίωσε, ενώ στέρησε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την ποσοτική και ποιοτική χρηστικότητα ενός ακόμη προσώπου στην περιφέρεια. Αυτή τη στιγμή, στο μυαλό του 23χρονου γκαρντ, έστω και στο πίσω μέρος του, οι βλέψεις για την Εθνική ομάδα είναι διαφορετικές: "Φυσικά και θα ήθελα να παίξω με την Εθνική. Δεν χωρά αμφιβολία. Αν όλα πάνε καλά ασφαλώς και θα είμαι εκεί. Θέλω να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να παίξω εκεί. Όπως επίσης θα ήθελα να παίξω και μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο".

Για όποιον δεν το γνωρίζει, η σύνδεση του Ντόρσεϊ με την Ελλάδα με την οποία στοιχειοθετήθηκε και για την ελληνική υπηκοότητα που κατέχει, αποδίδεται στις ελληνικές ρίζες από την πλευρά της μητέρας του: "Ο παππούς μου ήταν Έλληνας. Ήμουν μικρός όταν έφυγε από τη ζωή, δεν θυμάμαι καν πόσο ήμουν ήταν πριν πολλά χρόνια. Έζησε τα τελευταία του χρόνια στην Καλιφόρνια, αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα. Αγαπούσε πολύ το μπάσκετ", λέει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος φαίνεται πως δεν συνδέεται μόνο "στα χαρτιά" με τη χώρα, αλλά και συναισθηματικά: "Αγαπώ την Ελλάδα. Αυτό το καλοκαίρι μάλιστα θα ήθελα να κάνω διακοπές εδώ. Ίσως πάω στη Σαντορίνη!". Δεν έχει περάσει πολύ καιρός άλλωστε, από τότε που και ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αφήσει την ελληνική υπηκοότητα για την ισραηλινή.

"ΘΑ EXEI ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΣΕΦ"

Η Μακάμπι ξεκίνησε τη φετινή EuroLeague με δύο -εκτός έδρας- ήττες στο... νήμα, αλλά το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου πηγαίνει στο ΣΕΦ, λοιπόν, με τη φορά τριών σερί νικηφόρων ευρωπαϊκών αγώνων: "Ξεκινήσαμε με δύο ήττες, αλλά ήταν δύσκολα παιχνίδια, μακριά από την έδρα μας. Ήταν κλειστά ματς, χάσαμε στις λεπτομέρειες στο τέλος. Ξέραμε ότι έπρεπε να προστατεύσουμε την έδρα μας. Είναι σημαντικό να κερδίζεις στην έδρα σου στη EuroLeague. Αυτό κάναμε και έπρεπε να το κάνουμε με συνεχόμενες νίκες. Πλέον, όμως, θα πρέπει να κοιτάξουμε να κερδίσουμε και εκτός έδρας, ξεκινώντας από το ματς με τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι εκτός έδρας. Στα πρώτα δύο παιχνίδια εκτός έδρας χάσαμε, άρα θα πρέπει να κερδίσουμε".

Ανάλογη φόρα βέβαια έχουν και οι "ερυθρόλευκοι" μετά το "διπλό" στη Μόσχα, με τη σύγκρουση να προμηνύεται ολέθρια και τον Ντόρσεϊ να την αποδίδει περισσότερο στην ικανότητα των δύο ομάδων να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο: "Έρχονται από μία μεγάλη νίκη με την ΤΣΣΚΑ. Θα έχουν αυτοπεποίθηση, παίζουν στην έδρα τους όπου έχουν άλλη ψυχολογία. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από νίκη άρα θα έχουν καλή ψυχολογία. Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα γιατί παίζουν στο ΣΕΦ, θα τρέξουν, θα προσπαθήσουμε και εμείς να τρέξουμε, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και στην άμυνα".

Keywords
Τυχαία Θέματα