(Σκουρής Στήλη1) Για έναν χρόνο στη Βουλή ο Αλέκος Φλαμπουράρης- Θα παραιτηθεί υπέρ της εκπροσώπου των Οικολόγων

Για ένα χρόνο θα παραμείνει στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες των "Παιχνιδιών Εξουσίας", ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που τοποθετήθηκε τέταρτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και που για να πει κανείς με σιγουριά ότι θα εκλεγεί βουλευτής θα πρέπει η Κουμουνδούρου να λάβει στις εκλογές ένα ποσοστό κοντά στο 27%.

Η έδρα μετά το χρόνο θα περάσει στους Οικολόγους-Πράσινους

και συγκεκριμένα στην οικονομολόγο Κατερίνα Αδρικοπούλου- Σακοράφα, όπως προβλέπει η πολιτική συμφωνία μεταξύ των δυο κομμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, εντείνει τις επαφές του με τους Πράσινους, τους πραγματικούς νικητές στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο, όπως φάνηκε και από το πρόσφατο ταξίδι του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα "Παιχνίδια Εξουσίας" ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένει απάντηση από την Σκα Κέλερ, επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρώπη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Αθήνα εντός της εβδομάδας, με ομιλήτρια την ίδια και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ορισμός, πάντως, του Αλέκου Φλαμπουράρη σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προκάλεσε μεγάλη γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο που οι πληροφορίες που είχαν στελέχη έφεραν τον πρωθυπουργό να προτείνει στον "πολιτικό του μέντορα"-όπως κάποιοι τον χαρακτηρίζουν-και αξιοσέβαστο στέλεχος να είναι στην δωδέκατη τιμητική θέση του Επικρατείας, ενώ κάποια στιγμή έπεσε και η ιδέα να είναι υποψήφιος με σταυρό, όπως ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Βούτσης. Κάποιες πληροφορίες που κυκλοφορούν ότι "πίεσε" ο ίδιος τον Αλέξη Τσίπρα να είναι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας δεν φαίνεται να έχουν καμία βάση.

Η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας,πάντως, νοθεύει και το μήνυμα ανανέωσης που αποστέλλει η τοποθέτηση της Έφης Αχτσιόγλου σε τόσο υψηλή θέση, ενώ μεγάλες γκρίνιες υπάρχουν και για την έλλειψη ανοιγμάτων...

Keywords
Τυχαία Θέματα