ΣΥΡΙΖΑ: Κωδικός αντεπίθεση με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα In

H νέα τηλεοπτική εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα είχε προφανώς κλειστεί πριν το μήνυμα του Πρωθυπουργού (που στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ουσιαστικά προανήγγειλε εκλογές όταν απαλλαγούμε οριστικά από τον κορονοϊό), ωστόσο μετά την εξέλιξη του απογεύματος της Δευτέρας η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής

αντιπολίτευσης στο τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα (Τετάρτη, 22:00) αποκτά ιδιαίτερο χαρακτήρα. Και αυτό γιατί θα πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού μετά από αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ετσι και αλλιώς πάντως, αποτελούσε ειλημμένη απόφαση στο επόμενο διάστημα το επικοινωνιακό παιχνίδι να το πάρει πάνω του ο πρόεδρος του κόμματος με στοχευμένες πρωτοβουλίες και επιλεγμένες εμφανίσεις σε ΜΜΕ, ιδιαίτερα στην τηλεόραση, στο μέσο δηλαδή που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ένδεια στήριξης, ακόμη και στοιχειώδους προβολής των θέσεων του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να δούμε ξανά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε κάποια από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό ή να προχωρά σε τηλεδιασκέψεις με κοινωνικές ομάδες που θίγονται από τις (μη) πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα εξάλλου παρουσίασε και πλούσιο έργο η κοινοβουλευτική ομάδα με την κατάθεση τεσσάρων επίκαιρων ερωτήσεων προς την κυβέρνηση ενώ και οι τομεάρχες του κόμματος φρόντισαν να βγουν πιο μπροστά με προσωπικές τους δηλώσεις για θέματα που άπτονται του "χαρτοφυλακίου" τους (Τσακαλώτος, Λάππας).

Αυτό που πάντως εξακολουθεί να προβληματίζει είναι η επικοινωνιακή υπεροπλία του αντιπάλου, σε όλων των τύπων του ΜΜΕ. Πρόκειται βέβαια για αδυναμία που δεν "θεραπεύεται" εύκολα και το πιο πιθανό είναι να συνοδεύει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους επόμενους μήνες.

Αν αυτοί οι μήνες είναι και προεκλογικοί, ακόμα το χειρότερο για την Κουμουνδούρου η οποία χωρίς δυνατά μιντιακά χαρτιά, θα ψάχνει στη δημοσιογραφική αγορά για λίγα ψίχουλα προβολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα