Θεσσαλονίκη: Ουρές και συνωστισμός έξω από τα καταστήματα

Με τις ώρες να μετρούν αντίστροφα για τα Χριστούγεννα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης εν μέσω lockdown από νωρίς το πρωί της Τετάρτης συρρέουν κατά εκατοντάδες στην κεντρική αγορά της πόλης για τα τελευταία ψώνια και δώρα, σχηματίζοντας μάλιστα και ουρές έξω από τα καταστήματα.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr η ιστορική αγορά «Καπάνι»

έχει…πλημμυρίσει από νέους και ηλικιωμένους που σπεύδουν να κάνουν τα τελευταία ψώνια της λίστας τους για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, δημιουργώντας ωστόσο συνωστισμό εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Χαρακτηρισμό είναι το παράδειγμα έξω από κρεοπωλείο που βρίσκεται πλησίον της αγοράς «Καπάνι», όπου κάτοικοι χωρίς να τηρούν τα μέτρα προστασίας έχουν σχηματίσει ουρά περιμένοντας στη σειρά τους για να αγοράσουν τα προϊόντα του καταστήματος.

Λίγο μέτρα μακριά βρίσκεται κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ όπου πραγματοποιεί περιπολίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την αποφυγή συνωστισμού και έξω από γνωστό βιβλιοπωλείο στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, από δεκάδες κατοίκους που ξεπερνούν τα 30 λεπτά αναμονή έως ότου εισέλθουν εντός του καταστήματος.

Παρόμοια εικόνα σημειώνεται και στην οδό Τσιμισκή και στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας όπου κάτοικοι περιμένουν υπομονετικά στη σειρά για να αγοράσουν μέσω της διαδικασίας του Click Away τα προϊόντα που θέλουν. Στην πλατεία Αριστοτέλους υπάρχουν κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας που πραγματοποιούν ελέγχους σε πεζούς και οχήματα, υπενθυμίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη σημειώνεται μποτιλιάρισμα σε κεντρικές «αρτηρίες» της πόλης, με την εικόνα να μη θυμίζει σε τίποτα από το Lockdown του Μαρτίου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα