Τουρισμός: Την Τετάρτη το διάγγελμα Μητσοτάκη - Άνοιγμα συνόρων το αργότερο την 1η Ιουλίου

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό, την εργασία και την οικονομία στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων θα παρουσιάσει το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργού.

Η κυβέρνηση έχει στόχο την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ελλάδα, καθώς έχει διαμορφωθεί θετικό κλίμα διεθνώς, λόγω της επιτυχούς αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού από τη χώρα μας, τις εικόνες από το άνοιγμα των ελληνικών παραλιών και φυσικά από το άνοιγμα της Ακρόπολης,

που συγκέντρωσε θετικά σχόλια από ΜΜΕ σε όλο τον πλανήτη.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στο άνοιγμα των συνόρων της χώρας για τον εισερχόμενο τουρισμό από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και της ζώνης Σένγκεν εν γένει αλλά και από το Ισραήλ, από την 1η Ιουλίου το αργότερο, ενδεχομένως και από τις 15 Ιουνίου.

Επίσης το μεσημέρι της Τρίτης, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, στην τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας. Η διάσκεψη -σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου- θα έχει ως κύρια αντικείμενα την ανταλλαγή εμπειριών από τη διαχείριση της πανδημίας και την εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών συναλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα του τουρισμού.

Τη Δευτέρα (18/05) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα συνεκτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού το οποίο θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

"Δεδομένης της σημασίας του τουρισμού και της εστίασης για την οικονομία της χώρας, ιδίως κατά το β’ εξάμηνο της χρονιάς, το σχέδιό μας θα καλύπτει όλο το τρίπτυχο: εργασία, φορολογία, ρευστότητα", είπε και πρόσθεσε:

"Για να στηρίξουμε την απασχόληση και το εισόδημα, όσο μπορούμε. Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό. Και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό. Γιατί κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να μείνουμε υγιείς. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε. Φέτος λοιπόν, στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα".

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρισμός, Τετάρτη, Μητσοτάκη - Άνοιγμα, 1η Ιουλίου,tourismos, tetarti, mitsotaki - anoigma, 1i iouliou