Βουλγάρα ΥΠΕΞ: Παράθυρο ευκαιρίας για την επίλυση του Σκοπιανού

"Παράθυρο ευκαιρίας" για επίλυση του ονοματολογικού βλέπει η Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας. Μιλώντας στο Euractiv, η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Ekaterina Zaharieva, εξέφρασε την αισιοδοξία της για τις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Ελλάδας και π.Γ.Δ.Μ. - υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών - στο περιθώριο εκδήλωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια, που οργανώθηκε σήμερα στη Σόφια από την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κα Zaharieva σημείωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ

των Πρωθυπουργών των δύο χωρών στο περιθώριο της Συνόδου και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι "οι δύο πολιτικοί θα μπορέσουν να δώσουν ώθηση στις διαπραγματεύσεις". "Βλέπω μία ευκαιρία. Πραγματικά ελπίζω ότι θα ολοκληρώσουν αυτές τις περίπλοκές, αλλά θετικές διαπραγματεύσεις, γεγονός που θα αποβεί σε όφελος των πολιτών και στις δύο χώρες", δήλωσε στο Euractiv.

Η ελληνική κυβέρνηση από πλευράς της είναι συγκρατημένα αισιόδοξη σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις επιμένοντας στις κόκκινες γραμμές της. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε σήμερα τη "σαφή και κατηγορηματική θέση" της κυβέρνησης για σύνθετη ονομασία erga omnes ως προϋπόθεση για την επίτευξη συμφωνίας, γεγονός που απαιτεί συνταγματική αναθεώρηση. Ο κ. Τζανακόπουλος συμπλήρωσε ότι η συνανάπτυξη στην περιοχή, για την οποία προσπαθεί η κυβέρνηση, αποτελεί "κλειδί" για τη σταθεροποίηση στα Βαλκάνια και τη λύση του προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα