Υπάρχουν Kasabian χωρίς Tom Meighan; Ένας άνθρωπος που τον γνώρισε εξηγεί τι κρύβει η αποχώρησή του

Η είδηση της αποχώρησης του Tom Meighan από τους Kasabian έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία το μεσημέρι της Δευτέρας. Ή μήπως όχι; Όσοι είχαν παρακολουθήσει ή γνωρίσει τον Βρετανό τραγουδιστή, το τελευταίο διάστημα είχαν πάρει μερικές "προειδοποιητικές βολές" από τις αινιγματικές και σίγουρα όχι ευχάριστες τοποθετήσεις που έκανε κατά καιρούς ο frontman και εκ των ιδρυτών (μαζί με τον κιθαρίστα Sergio Pizzorno) της μπάντας (1997).

Τα σημάδια της κατάθλιψης που φαίνεται ότι τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα

και οδήγησε την μπάντα στην ανακοίνωση -μέσω ανάρτησης στα social media- της "κοινής απόφασης" για αποχώρησή του ώστε "να συγκεντρώσει όλη την ενέργειά του στην προσπάθεια να επαναφέρει τη ζωή του στον σωστό δρόμο", είχαν εμφανιστεί αρκετά χρόνια πριν. Συγκεκριμένα, πριν από την κυκλοφορία του τελευταίου τους δίσκου (For Crying Out Loud), όταν μιλούσε για μία χρονιά (2016) που "ήταν για όλα τα μέλη της μπάντας υπέροχη, αλλά για μένα χάλια".

Από τους κορυφαίους frontman όλων των εποχών

Ο Tom Meighan από τα χρόνια της... νιότης, όταν η βρετανική μπάντα έψαχνε ακόμη να βρει χώρο στη σκηνή του παγκόσμιου ροκ στερεώματος, είχε φροντίσει να επιδείξει τις ηγετικές του αρετές και διαθέσεις. Ένα χαμογελαστό παιδί, που όμως ήθελε να βγει μπροστά, κουβαλώντας στις πλάτες του την μπάντα που είχε "στήσει" μαζί με τον Pizzorno. Και το έκανε σε όλους τους τομείς.

Ο Φίλιππος Ταλάντης, Γενικός Διευθυντής του Legend 88,6, που τον γνώρισε από τα πρώτα βήματα της μπάντας και την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα παραθέτει στο News247 τα ευδιάκριτα στοιχεία που χαρακτήριζαν τον Tom Meighan και που ο ίδιος φρόντιζε να συστήνει στο κοινό, πριν καν βγει στη σκηνή:

"Τους Kasabian τους γνώρισα την πρώτη φορά που ήρθαν στην Ελλάδα, μέσω της δισκογραφικής τους εταιρίας. Δεν χρειάστηκαν καν συστάσεις για να καταλάβω ποιος είναι ο frontman, αφού ο Tom Meighan από την πρώτη στιγμή ανέλαβε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην κουβέντα με ολίγον support από τον Sergio Pizzorno, τον κιθαρίστα του γκρουπ, που για μένα έχει γράψει και τα καλύτερα τραγούδια τους. Υπερβολικά πρόσχαρος, πολύ ευγενικός, καλοντυμένος, μου έδωσε την εντύπωση ότι προσπαθεί πολύ να κάνει καλή εντύπωση, πράγμα λογικό για μία νέα μπάντα. Το ίδιο βράδυ, στο live, αν και άγνωστοι σχετικά στο ελληνικό κοινό, τα έδωσαν όλα. Την επόμενη μέρα μιλάγαμε όλοι γι' αυτούς", λέει ο Φίλιππος Ταλάντης που παρακολουθούσε την πορεία του, βλέποντας τόσο τη μπάντα όσο και τον ίδιο τον frontman της να εδραιώνονται στο μουσικό γίγνεσθαι, κερδίζοντας και μία θέση στην καρδιά πολλών Ελλήνων:

"Τους ξαναείδα άλλες δύο φορές, ξανά στην Αθήνα. Πάντα μου έκανε εντύπωση ότι με θυμόταν ή ότι τέλος πάντων έδειχνε πολύ χαρούμενος που με έβλεπε. Εν τω μεταξύ, είχε πολυβραβευτεί και αναδειχτεί 19ος καλύτερος frontman όλων των εποχών σύμφωνα με το "Q Magazine". Σαφώς και μέσα στα χρόνια, κάθε φορά που τον έβλεπα live, ήταν όλο και καλύτερος, όλο και πιο μαγνητικός, όλο και πιο ώριμος"

Και τώρα... Goodbye Kiss

Τι κρυβόταν, όμως, πίσω από τα χαμόγελα του πρόσχαρου παιδιού; Τι έκρυβαν οι ατάκες του για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και τι κρύβει η αποχώρησή του στη μετά-Meighan εποχή για τους Kasabian;

"Πάντα, στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπήρχε η σκέψη ότι όλη αυτή η χαρούμενη υπερβολή στην συμπεριφορά του δεν ήταν αληθινή. Επιβεβαιώθηκα τα τελευταία χρόνια όταν άρχισε να μιλά στις συνεντεύξεις του για την κατάθλιψη που τον κυνηγάει από έφηβο. Απογοητεύτηκα από το τελευταίο τους άλμπουμ, όπως και από το Solo LP του Pizzorno και είπα μέσα μου "να ζούμε να τους θυμόμαστε" μέχρι που διάβασα κάπου πριν περίπου ένα μήνα ότι περιμένουν να τελειώσει η καραντίνα για να μπουν στο στούντιο. Μάλιστα, στην ηχογράφηση του νέου τους άλμπουμ οι στίχοι θα ήταν γραμμένοι από τον Tom, τους οποίου ο ίδιος χαρακτήρισε "heartbreaking" και χάρηκα", αναφέρει ο Φίλιππος Ταλάντης, για τον οποίο Kasabian χωρίς Meighan δεν υφίστανται:

"Ε, τώρα μαθαίνουμε ότι η υπόλοιπη μπάντα τον... έστειλε, γιατί αυτό λέει η ανακοίνωση. Εγώ προσωπικά, Kasabian χωρίς Meighan, ούτε θέλω, ούτε και χρειάζομαι.

Από μένα είναι... Goodbye kiss".

Keywords
Τυχαία Θέματα