Ο The Boy ξετυλίγει το «Νήμα» του μετά μουσικής

15:53 7/12/2017 - Πηγή: efsyn
ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ the-boy-.png 07.12.2017, 15:41 | Ετικέτες: ταινίες, ηλεκτρονική μουσική, δίσκος, soundtrack Συντάκτης: Δώρα Σελλά

Επιτέλους, το «Νήμα», η τελευταία ταινία του πολυτάλαντου The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης), από σήμερα θα αρχίσει να προβάλλεται, αποκλειστικά, στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, μετά την πρεμιέρα της στο περσινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αφού ταξίδεψε σε διεθνή

φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Πρωταγωνιστεί η Σοφία Κόκκαλη, η οποία για αυτόν τον ρόλο της τιμήθηκε με το Α' Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Πρόκειται για ένα ψυχαναλυτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Η μνήμη, η βία και μια μάχιμη ελπίδα είναι το νήμα που συνδέει τους κόσμους των δύο πρωταγωνιστών, της Νίκης και του Λευτέρη (η Σοφία Κόκκαλη ερμηνεύει και τους δύο ρόλους). Η αφοσίωση της Νίκης στην αντίσταση την κάνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί ως μητέρα. Ο Λευτέρης, ο γιος της, κληρονομεί ένα παρελθόν που πότε του δεν ονειρεύτηκε. Και έρχεται μια μέρα που ο αόρατος ψυχολογικός ομφάλιος λώρος, το νήμα που τους συνδέει, κόβεται. Ο αγώνας της μητέρας για τα πολιτικά της «πιστεύω» μετατρέπεται σε ψυχολογικές αλυσίδες που φυλακίζουν τον γιο, ο οποίος πρέπει να αγωνιστεί για τη δική του ελευθερία και να αναζητήσει τη δική του λύτρωση.

Τι λέει όμως ο ιδιος ο δημιουργός για την ταινία του; «Το Νήμα είναι μια προσωπική ταινία-σκανταλιά. Μάλλον είναι για θεατές που τους αρέσουν οι κωμωδίες που δεν έχουν αστεία, οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας που οι ήρωες δεν ξέρουν να αλλάξουν μια λάμπα, οι άγριες ερωτικές σκηνές που συμβαίνουν μέσα στο μυαλό, για θεατές που θέλουν όταν βγαίνουν από το σινεμά να ψάχνουν το σάουντρακ της ταινίας, για άγρια αγοροκόριτσα και άντρες λάτρεις του μελοδράματος και του καταθλιπτικού τεχνικολόρ, για μυωπικούς που κάτι παθαίνουν με το κόκκινο χρώμα, για θεατές που μια μέρα δεν θα ντρέπονται να κλάψουν δίπλα στον φίλο τους».

Ολόκληρο το soundtrack

Και επειδή όπου «εμπλέκεται» ο The Boy, δεν μπορεί να απουσιάζει η μουσική, μια ωραία -μουσική φυσικά-έκπληξη περιμένει το κοινό: από σήμερα Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και μέχρι την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, κάθε βράδυ, μετά την προβολή των 22.00, το φουαγέ του ΑΣΤΟΡ θα μεταμορφώνεται σε μπουάτ φιλμ νουάρ όπου θα δίνονται μικρές συναυλίες από πολύ ενδιαφέροντα ονόματα της εναλλακτικής σκηνής.

Tο πρόγραμμα: Πέμπτη 7/12 - Felizol, Παρασκευή 8/12 - The Boy, Σάββατο 9/12 - Κτίρια τη νύχτα, Κυριακή 10/12 - Άγγελος Κυρίου, Δευτέρα 11/12 - Λόλεκ, Τρίτη 12/12 - Δεσποινίς Τρίχρωμη, Τετάρτη 13/12 - Nalyssa Green. Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα και ολόκληρο το soundtrack του φιλμ, το οποίο συνυπογράφουν οι Felizol και The Boy.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια playlist ( Ακούστε την ΕΔΩ ), που έδωσε στη δημοσιότητα ο πολυσχιδής δημιουργός στις 28/11, η οποία περιέχει «τις μουσικές αναφορές που χρησιμοποίησα όταν δούλευα το “Νήμα” από το σενάριο μέχρι και το μοντάζ. Κάποιες από αυτές έμειναν μέχρι το τέλος στην ταινία», όπως έγραψε.

[ad-slot]

[related-articles]

Keywords
Τυχαία Θέματα