Μακεδονικό και ΠΑΟΚ – Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την κυβέρνηση στη βόρεια Ελλάδα

Η υπόθεση του Ιβάν Σαββίδη θα μπορούσε να προκαλέσει… γέλιο, αν δεν προκαλούσε… κλάμα. Όχι τόσο για την εισβολή στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, με το όπλο στη ζώνη του. Ο ομογενής επιχειρηματίας γνωρίζει πρώτος από όλους, εξ όσων μαθαίνω, ότι έκανε ένα χοντρό λάθος. Εκνευρίστηκε σίγουρα, όπως προκύπτει και από τον ήδη γνωστό παρορμητικό του χαρακτήρα. Δεν ξέρω αν μπορούμε να πούμε ότι αισθάνθηκε υπεράνω του νόμου γιατί έχει γερές πολιτικές πλάτες, αλλά είναι ένα επιχείρημα που ακούγεται στην πιάτσα.

*****

Όμως, το πρόβλημα εν προκειμένω, όμως δεν είναι τόσο ο ίδιος ο Ιβάν

Σαββίδης. Ούτε το τι έκανε, ούτε καν το ποσοστό εξάπλωσής του στη βόρεια Ελλάδα, με τρόπο μεθοδικό επί σειρά ετών γεγονός που του εξασφαλίζει ένα σημαντικό βαθμό προστασίας στο όνομα των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας.

*****

Είναι η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να αποδείξει ότι δεν γνωρίζει τον ομογενή επιχειρηματία περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο επενδυτή στη χώρα, επιδιώκοντας μάλιστα να τον χρεώσει στον… Αντώνη Σαμαρά. Τουλάχιστον, οι δύο βουλευτές που μέσα στη Βουλή και στα τηλεοπτικά δίκτυα επιχείρησαν να λειτουργήσουν ως εκπρόσωποι Τύπου του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ και ο Αριστείδης Φωκάς της Ένωσης Κεντρώων, το έκαναν και δεν έψαξαν άλλοθι.

*****

Δηλαδή η κυβέρνηση θέλει τώρα, στα σοβαρά να μας πείσει, ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει αντιμετωπιστεί από αυτήν ως ο οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας στη χώρα; Για να καταλάβω: θα υπήρχε για άλλον επιχειρηματία στη χώρα τροπολογία σε νομοσχέδιο, απολύτως φωτογραφική για τη ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής προστίμου 38 εκ. ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις, έστω και αν αυτό δεν καταλογίστηκε επί των ημερών που είχε στην κατοχή του την εταιρεία; Με τα βάρη της δεν πήρε την εταιρεία ο κ. Σαββίδης; Δεν έκανε due diligence; Δεν έψαξε τις υποχρεώσεις της; Και αυτό είναι σοβαρό επιχειρείν;

*****

Πάμε παρακάτω: είχε ή δεν είχε επαφές ο κ. Σαββίδης με κυβερνητικούς αξιωματούχους, πριν συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; Γιατί και πληροφόρηση να μην είχα από άλλα… ποντίκια στο Μαξίμου εκείνες τις ημέρες, διάβαζα εφημερίδες και sites. Και, μόνος του δεν δήλωσε ο κ. Σαββίδης, αφού δεν κατάφερε τότε να πάρει άδεια, ότι είχε αποφασίσει να ανεβάζει το τίμημα, για να σωθεί η πατρίδα;

*****

Θα μπορούσα να πω και πολλά ακόμα, ιδίως για την εμπλοκή του στα media, με τη συμμαχία με τον Δημήτρη Μάρη, αλλά θέλω να μείνω σε ένα τελευταίο: όταν πήρε το Epsilon και πήγε στις εγκαταστάσεις του, ο κ. Πάνος Καμμένος δεν ήταν εκεί; Ή μήπως ήταν οφθαλμαπάτη;

*****

Τώρα η κυβέρνηση κάνει ότι δεν γνωρίζει τον κ. Σαββίδη. Με αυτή την τακτική, όμως, βγαίνει ευθεία απέναντί του και φοβάμαι ότι θα πληρώσει τα επίχειρα των επιλογών της. Και το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα, ήταν που ήταν βαρύ γι’ αυτή με το Μακεδονικό, θα γίνει ακόμα χειρότερο τώρα που θα εμφανίζεται ως διώκτης του σωτήρα του ΠΑΟΚ.

Πριονίζοντας τον Γιάννη Στουρνάρα

Και για να ξεφύγει από όλα αυτά η κυβέρνηση αποφάσισε να… αλλάξει την ατζέντα και να εστιάσει πάλι στη Novartis. Ξεκίνησε, δε, με την εμπλοκή του Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση, καθώς έγινε γνωστό ότι είχε συνεργαστεί ως εξωτερικός σύμβουλος με τη φαρμακοβιομηχανία το 2011 για να διοργανώνει παρουσιάσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας, όντας τότε ακόμα στο ΙΟΒΕ.

*****

Θέλω τώρα, ειλικρινά, να ρωτήσω: και τι σημαίνει αυτό; Ότι είχε σχέση με τη Novartis; Μπορεί και να είχε και αποδεικνύεται ότι είχε ως εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Ότι τα πήρε από τη Novartis μπορεί να αποδείξει, όμως, η κυβέρνηση; Αυτό είναι το βασικό. Διότι, οι φήμες και οι δήθεν αθώες ερωτήσεις δημιουργούν κλίμα… πριονίσματος της καρέκλας του κεντρικού τραπεζίτη. Χώρια ότι μέσα στην ΤτΕ υπάρχει και ομάδα με απευθείας αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο υποδιοικητής κ. Μητράκος ή το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Νίκος Σκορίνης.

Το φιάσκο της επιτροπής Βγόντζα

Επειδή αυτές τις μέρες διοργανώνεται και το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής -στο οποίο παρεμπιπτόντως εύχομαι καλή επιτυχία - να πω ότι η πηγή όλων των κακών και της αστειότητας με τον διορισμό με αναλογικά ποσοστά της Κεντρικής Επιτροπής απορρέει από το φιάσκο της επιτροπής υπό τον κ. Αντώνη Βγόντζα να διοργανώσει εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων.

*****

Από τη στιγμή, συνεπώς, που οι σύνεδροι διορίστηκαν, τι θα γινόταν με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής; Σημειώνω, δε, ότι οι ριγμένοι της μοιρασιάς είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Καμίνης. Και βασικός κερδισμένος ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα