Συνέλαβαν τον διαγραμμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μπαρμπαρούση στην Πεντέλη

Ο διαγραμμένος από τη Χρυσή Αυγή βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης που καταζητείτο από το απόγευμα της Παρασκευής με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, συνελήφθη από την ΕΛΑΣ στο σπίτι φίλης του στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, δεν προέβαλλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του, παρά ακολούθησε

πειθήνια τους αστυνομικούς, όταν του το ζήτησαν.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική Οδό από το Ρίο προς το Αντίρριο, επιβαίνοντας στο βουλευτικό του αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα 180 χλμ και διέφυγε από τα περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Το όχημα το οποίο οδηγούσε ο ίδιος πέρασε τα διόδια της γέφυρας του Ρίου κατευθυνόμενος προς το Αγρίνιο, όπου διαμένει. Ο Μπαρμπαρούσης προσπέρασε χωρίς να σταματήσει το μπλόκο της Τροχαίας αναπτύσσοντας ταχύτητα. Πίσω του ξεκίνησαν καταδίωξη περιπολικά της αστυνομίας, ωστόσο δεν στήθηκε νέο «μπλόκο» υπό τον φόβο τροχαίου ατυχήματος.

Ο πρώην Χρυσαυγίτης βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης την Παρασκευή προέτρεψε σε στρατιωτικό πραξικόπημα και ξεσήκωσε θύελλα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής κάλεσε από το βήμα της Βουλής τις Ένοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν και η ηγεσία τους να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης απέδωσε το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας στον μέχρι πρότινος βουλευτή της Χρυσής Αυγής για όσα ισχυρίστηκε από του βήματος της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση : "Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας" τιμωρείται με κάθειρξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα