Μπότοξ της φύσης: 8 τροφές για αναπλήρωση του κολλαγόνου στο δέρμα και μείωση των ρυτίδων με φυσικό τρόπο

Οι τροφές με κολλαγόνο είναι απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και την υγεία του δέρματος, εκτός από τα καλλυντικά που πρέπει να χρησιμοποιείται.

Ειδικά αν είστε πάνω από 35 ετών, θα παρατηρείται πως το δέρμα σας έχει χάσει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του και έχουν αρχίσει την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες, λόγω έλλειψης κολλαγόνου.

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη, φτιαγμένη από κύτταρα συνδετικού ιστού, γνωστά ως ινοβλάστες. Αποτελεί περίπου το 30% της συνολικής πρωτεϊνικής μάζας του σώματός σας και το 80% του συνδετικού ιστού.

Με πιο απλούς όρους, αυτή η

πρωτεΐνη είναι η κόλλα που κρατάει μαζί το σώμα σας, αφού χωρίς αυτή, το σώμα σας δε θα μπορούσε να κρατήσει ενωμένα όλα του τα κομμάτια.

Η υγεία του δέρματός σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την προστασία της δομής του και τη δημιουργία τοίχους προστασίας από τις τοξίνες και άλλους εξωτερικούς, βλαβερούς παράγοντες.

Είναι το κύριο συστατικό των μαλλιών και των νυχιών σας, καθώς επίσης των κλειδώσεων και του συνδετικού ιστού. Πιο συγκεκριμένα, είναι υπεύθυνο για τη σφριγηλότητα του δέρματός σας και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της επιδερμίδας σας.

Για τον λόγο αυτόν, όταν έχετε απώλεια κολλαγόνου, χάνετε επίσης σφριγηλότητα και ελαστικότητα.

Οι άνθρωποι ξεκινούν να έχουν απώλεια κολλαγόνου, περίπου στα 25 έτη, ενώ γίνεται περισσότερο εμφανής, μετά την ηλικία των 35.

Όσο το κολλαγόνο μειώνεται, η δομή του επιθηλιακού ιστού αποδυναμώνεται, το δέρμα αδυνατίζει, τα μαλλιά σας γίνονται λιγότερο δυνατά και αρχίζει η εμφάνιση των ρυτίδων και του σακουλιάσματος στο δέρμα.

Επίσης, οι τένοντες και οι κλειδώσεις σας γίνονται λιγότερο ελαστικές και οι αρθρώσεις σας χάνουν την ευλυγισία τους. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα η αναπλήρωση του κολλαγόνου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦτιάξτε εύκολα και γρήγορα το δικό σας απολαυστικό λικέρ λεμόνι5 Μαρτίου 20215 Μαρτίου 202110Μπότοξ της φύσης: 8 τροφές για αναπλήρωση του κολλαγόνου στο δέρμα και μείωση των ρυτίδων με φυσικό τρόπο5 Μαρτίου 20214 Μαρτίου 202133Κορονοϊός: Σοκάρουν τα στοιχεία για τα παχύσαρκα άτομα5 Μαρτίου 20215 Μαρτίου 202138Πεντανόστιμη συνταγή για χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα-Ο απόλυτος μεζές4 Μαρτίου 20214 Μαρτίου 202160Τροφές με κολλαγόνο: Ποιοι παράγοντες επιταχύνουν την απώλειά του

Όπως αναφέρει και στη μελέτη της, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, η Δρ. Αικατερίνη Λιάκου, ορισμένοι από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην απώλεια κολλαγόνου είναι:

Η έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, οι ρύποι, οι τοξίνες, το άγχος και η υπερβολική σωματική άσκηση, αυξάνουν την παραγωγή ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν τα υπάρχοντα αποθέματα του κολλαγόνου σας.

Η χαμηλή παραγωγή ορμονών κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης και η γήρανση, μειώνουν επίσης την παραγωγή κολλαγόνου.

Προβλήματα υγείας με θεραπείες οι οποίες εμποδίζουν το σώμα, να απορροφήσει βιταμίνες και μέταλλα, χειροτερεύουν τα συμπτώματα.

Τροφές με κολλαγόνο: Τι μπορείτε να καταναλώσετε για την αναπλήρωσή του

Keywords
Τυχαία Θέματα