Μόλις δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή θα τρώτε μπιφτέκια κάθε μέρα

Θα σας τρέχουν τα σάλια!

Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να φτιάξετε μπιφτέκια. Παρόλο που μπορείτε να τα μαγειρέψετε στον φούρνο, η ηλεκτρική γάστρα είναι ο ιδανικός τρόπος να το κάνετε.

Μια πανεύκολη συνταγή για μπιφτέκια που σίγουρα θα τα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Θα χρειαστείτε:900 γρ. μοσχαρίσιο κιμά1 κούπα φρυγανιά2 αυγά1/2 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμύδια2 κ.γ σκόνη σκόρδου2 κ.γ αποξηραμένο μαϊντανό1 κ.γ αλάτι και πιπέρι1/2 κούπα σάλτσας μπάρμπεκιου με μέλιΕπικάλυψη2 κ.σ καστανή ζάχαρη1 κ.σ μουστάρδα1/3 κούπας κέτσαπΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ15 μεγάλες αλλαγές που θα συμβούν στον οργανισμό
σας εάν σταματήσετε εντελώς να τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα3 Απριλίου 20213 Απριλίου 202110Πεντανόστιμες τραγανές τηγανητές πατάτες-Η συνταγή που θα λατρέψετε3 Απριλίου 20213 Απριλίου 202120Αφράτες τηγανίτες γιαουρτιού με μόνο 4 υλικά σκέτη κόλαση3 Απριλίου 20213 Απριλίου 202137Μόλις δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή θα τρώτε μπιφτέκια κάθε μέρα3 Απριλίου 20213 Απριλίου 2021523

Η διατροφική αξία του κιμάΓιατί είναι ιδανική τροφή για υπερήλικες και παιδιά;

Ο κιμάς είναι μια πολύ καλή και εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης, με χαμηλά ποσοστά λίπους και χοληστερόλης και πολλές δυνατότητες μαγειρέματος. Ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους υπερήλικες αποτελεί μια εύληπτη τροφή, η οποία με τα κατάλληλα συνοδευτικά μπορεί να υποστηρίξει τις αυξημένες διατροφικές τους ανάγκες.

Τι κιμά παίρνουμε αν κάνουμε δίαιτα;Μοσχαρίσιο από άπαχα κομμάτια, π.χ. κιλότο, στρογγυλό, τρανς, ουρά, νουά.Επίσης χρησιμοποιούμε κιμά από πουλερικά, χωρίς την πέτσα. Με αυτόν μπορούμε να φτιάξουμε μπιφτέκια, κεφτέδες, μπολονέζ, κεμπάπ.Βέβαια, έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος με τον οποίο θα μαγειρευτεί ο κιμάς. Εξαιρετική επιλογή για άτομα που ακολουθούν πρόγραμμα διατροφής είναι τα μπιφτέκια από άπαχο μοσχαρίσιο κιμά ή πουλερικών, ζυμωμένο με πίτουρο βρόμης, αντί για ψωμί, λίγο ελαιόλαδο και μυρωδικά.Προτιμάμε να ψήνουμε τα μπιφτέκια στη σχάρα του φούρνου για να στάζουν τα λίπη. Επίσης, δοκιμάζουμε τη φουρνιστή εκδοχή των κεφτέδων, ενώ χρησιμοποιούμε ελάχιστο ελαιόλαδο όταν φτιάχνουμε μπολονέζ – για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε αντικολλητικά σκεύη.Αποφεύγουμε το τηγάνισμα και την προσθήκη μεγάλης ποσότητας λιπαρών ουσιών, παχιών τυριών, αλλαντικών ή πολλών αυγών στο μαγείρεμα του κιμά, ώστε να μην αυξηθεί η ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών και της χοληστερόλης.Ιδανικά συνοδεύουμε το φαγητό μας με ωμά ή ψητά λαχανικά, που λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες εντείνουν το αίσθημα κορεσμού. Αν θέλουμε να συνοδεύσουμε με ρύζι ή μακαρόνια, προτιμάμε τα ολικής άλεσης, που, αν και έχουν τις ίδιες θερμίδες, υπερέχουν ποιοτικά, καθότι έχουν περισσότερες φυτικές ίνες.Προσέχουμε τις ποσότητες που καταναλώνουμε: μία μερίδα είναι 2 μέτρια μπιφτέκια, που αντιστοιχούν περίπου σε 120 γρ. μαγειρεμένου κρέατος.

The post Μόλις δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή θα τρώτε μπιφτέκια κάθε μέρα appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα