Google και Taito αναβιώνουν το Space Invaders στην AR εποχή

Ανησυχείτε μήπως βρεθείτε απροετοίμαστοι στην περίπτωση μίας επίθεσης από εξωγήινους εισβολείς κάποια μέρα;

Οι εταιρείες Google και Taito (η εταιρεία που κυκλοφόρησε την πρώτη έκδοση του παιχνιδιού Space Invaders το 1978) μόλις διέθεσαν τη νέα έκδοση του παιχνιδιού που φέρνει τους εξωγήινους εισβολείς στο σήμερα και

στον πραγματικό κόσμο χρησιμοποιώντας την τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας και τη φορητή συσκευή σας (όπως το κινητό). 

Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR, Augmented Reality) είναι μια τεχνολογία που γνωρίζουμε εδώ και αρκετά χρόνια (η Microsoft με το Hololens -αν και το συγκεκριμένο headset θεωρείται μικτής πραγματικότητας- ήταν από τις πρώτες εταιρείες που έσπευσαν να υποστηρίξουν την τεχνολογία) ωστόσο μετά την παρουσίαση του headset Vision Pro της Apple ενδέχεται να δούμε πολλές από τις δυνατότητες της τεχνολογίας να υλοποιούνται όταν με το καλό φτάσει στα χέρια περισσότερων καταναλωτών.

 Η τεχνολογία έχει τεράστιο εύρος δυνατοτήτων -π.χ. στον τομέα διαφήμισης, προώθησης προϊόντων, στο gaming κ.α.- και έχουμε δει αρκετές ιστορίες επιτυχίας, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού Pokémon GO της Niantic, το οποίο επτά χρόνια μετά το ντεμπούτο του εξακολουθεί να παραμένει ένα αρκετά δημοφιλές παιχνίδι, και αρκετά προσοδοφόρο για την εταιρεία. Αν και η Niantic δημιούργησε και άλλα παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας, συμπεριλαμβανομένου και ενός με θέμα το Jurassic World (με τους παίκτες να ψάχνουν στον κόσμο για σπάνιους δεινόσαυρους) δεν γνώρισαν την επιτυχία του Pokémon GO. Η Google πάντως ελπίζει ότι η συνεργασία της με μία από τις πρώτες εταιρείες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο είναι το συστατικό που έλειπε και που θα κάνει τη νέα της εμπειρία AR επιτυχία.

Το παιχνίδι ανακοινώθηκε μία μέρα μετά το συνέδριο Google I/O 2023, όπου η εταιρεία ανακοίνωσε πολλά και διάφορα πράγματα, ανάμεσα στα οποία ήταν και η πρόθεση της να επεκτείνει την πρόσβαση στα τρισδιάστατα δεδομένα που συλλέγει για να κάνει τους χάρτες της να δείχνουν περισσότερο «ρεαλιστικοί» μέσω του Google Streetscape Geometry API. Αξιοποιώντας την παραπάνω τεχνολογία, το παιχνίδι Space Invaders: World Defence θα παίζεται έξω στον πραγματικό κόσμο και μέσω της οθόνης και της κάμερας του κινητού του χρήστη (όπως και στη περίπτωση του Pokémon GO). Οι εξωγήινοι θα πετούν στον δρόμο, πίσω από κτίρια ή πάνω σε στέγες σπιτιών και θα μοιάζει να βγαίνουν από τρύπες στις πλευρές κτιρίων ή άλλων κατασκευασμάτων. Όπως και με το Pokémon GO, οι παίκτες ενθαρρύνονται να «εξερευνήσουν τις γειτονιές τους για να ανακαλύψουν νέους Space Invaders και να κερδίσουν πόντους καταρρίπτοντάς τους» καθώς και να αναρτήσουν τα «επιτεύγματα τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με selfies επαυξημένης πραγματικότητας καθώς αναρριχώνται στην κατάταξη της περιοχής τους».  

Το παιχνίδι Space Invaders: World Defence είναι διαθέσιμο για συσκευές Android και iOS στο Google Play και App Store αντίστοιχα και είναι συμβατό με «ARCore υποστηριζόμενες συσκευές» που τρέχουν Google Android 11 ή πιο σύγχρονη έκδοση και iOS 16 ή μία πιο σύγχρονη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα