Αισθητήρα κάμερας 600MP για κινητά «ονειρεύεται» και ερευνά η Samsung

Στοιχεία που ήρθαν στο φως αποκαλύπτουν πως η κορεατική εταιρεία ερευνά το ενδεχόμενο χρήσης αισθητήρων 500MP με 600MP σε smartphones, όμως δεν είναι σίγουρη για την πρακτικότητά τους.

Η Samsung Semiconductor, μια από τις εταιρείες που υπάγονται κάτω από την ομπρέλα της Samsung,

φέρεται να ερευνά εξελιγμένους αισθητήρες κάμερας για smartphones.

Ένας πληροφοριοδότης με αρκετά καλό ιστορικό ακριβείας στις αποκαλύψεις του, ο Ice Universe, κατάφερε να βρει ένα slide από παρουσίαση αισθητήρα Isocell (αισθητήρες της Samsung) όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων το «μαγικό» νούμερο των 600MP. Για σύγκριση, υπολογίζεται πως περίπου 500MP είναι η ποιότητα με την οποία βλέπει το ανθρώπινο μάτι, οπότε ο στόχος των 600MP είναι ακόμη υψηλότερα από αυτό.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του στο Android Authority, ο επικεφαλής του Sensor Marketing στην εταιρεία, Jinhyun Kwon ανέφερε πως αισθητήρες στα 500MP είναι το ύστατος στόχος της βιομηχανίας και για να επιτευχθεί αυτό, υπάρχουν πολλά εμπόδια στη μέση. Προερχόμενα από μια εταιρεία που έχει συνδράμει σημαντικά στην ανάπτυξη αισθητήρων για smartphones, τα λόγια του Jinhyun Kwon φαίνεται να αποτυπώνονται στο slide της Isocell.

Αν η εταιρεία χρησιμοποιήσει τεχνολογία 0.8um pixel τότε η κάμερα θα εξείχε περίπου 22mm από την πλάτη του τηλεφώνου, κάτι απαγορευτικό από πολλές απόψεις. Θα καταλάμβανε περίπου τέσσερις φορές τον χώρο που καταλαμβάνουν οι τρέχοντες αισθητήρες 0.8um στα 108MP, όπως αυτός του Samsung Galaxy S20.

Όπως «μαρτυρά» το slide, η Samsung μάλλον ψάχνει τρόπο να συνεχίσει την πρόοδό της στο κομμάτι αυτό, καθώς πρόσφατα κυκλοφόρησε τον αισθητήρα Isocell HM2 τεχνολογίας 0.7um. Αν σκοπεύει όντως να ενσωματώσει κάτι ισχυρότερο δίχως την ανάλογη αύξηση σε μέγεθος, τότε σίγουρα θα χρειαστεί πολλή περισσότερη δουλειά - την οποία μάλλον είναι πρόθυμη να κάνει.

Σε παλαιότερη ανάρτησή της, η εταιρεία τοποθετήθηκε αναφορικά με την χρησιμότητα ενός τόσο ισχυρού αισθητήρα. Πέρα από τα οφέλη στην καταγραφή βίντεο ανάλυσης 4K και 8K αλλά και την ποιότητα μιας κομμένης φωτογραφίας, των οποίων θα επωφελούταν ένα smartphone, ένας αισθητήρας των 600MP θα είχε χρησιμότητα και εκτός αυτής της χρήσης. Αυτόνομα οχήματα, drones και γενικότερα συσκευές που «αγκαλιάζουν» το IoT θα μπορούσαν κάλλιστα να αξιοποιήσουν έναν τέτοιο αισθητήρα, όπως αναφέρεται στο σχετικό blog.

Παρότι πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο Samsung Galaxy S21 (ανεπίσημη ονομασία) κάνουν λόγο για αισθητήρα 108MP, δεν αποκλείεται να δούμε κάτι ακόμη ισχυρότερο σε επόμενα μοντέλα βάσει όλων των παραπάνω.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα