Φημολογείται ότι η Google ετοιμάζει μία πολυτελή σειρά φορητών υπολογιστών Chromebook X

Σύμφωνα με ένα άρθρο της ιστοσελίδας 9to5Google, η Google φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης μίας νέας στρατηγικής προώθησης για τους higher-end φορητούς υπολογιστές Chromebook.

Όπως ισχυρίζεται η γνωστή ιστοσελίδα, οι ομάδες ηγεσίας και μάρκετινγκ της Google δεν είναι ευχαριστημένες με την τρέχουσα ονοματολογία των συσκευών ChromeOS καθώς λέγεται ότι οι επισημάνσεις «Premium» ή και «Plus» προκαλούν σύγχυση στη βάση πελατών. Πιο συγκεκριμένα,

σύμφωνα με σχόλια πελατών είναι δύσκολο να προσδιορίσουν ποιες είναι οι εκδόσεις των higher-end μοντέλων Chromebook.

Η Google, όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα 9to5Mac, η Google αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε φάση αναθεώρησης των απαιτήσεων hardware για τις πολυτελείς (premium) συσκευές ChromeOS, με τα σχέδια της εταιρείας μάλιστα να περιλαμβάνουν μία σειρά υπολογιστών Chromebook X. Αν και δυστυχώς οι λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη σειρά higher-end Chromebook είναι ελάχιστες, εντούτοις λέγεται ότι θα ενσωματώνουν αρκετά ισχυρότερους επεξεργαστές των AMD και Intel και περισσότερες επιλογές για μνήμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα στοιχίζουν μεταξύ $350 και $500.

Η συγκεκριμένη «premium» σειρά φορητών υπολογιστών Chromebook που θα φέρει το αναγνωριστικό «X» θα διαθέτει hardware με αποκλειστική πρόσβαση σε συγκεκριμένες, ειδικά σχεδιασμένες λειτουργίες του περιβάλλοντος χρήσης (UI) και του λειτουργικού συστήματος – συμπεριλαμβανομένων ζωντανών ταπετσαριών, απομόνωση φωνής, διάφορων εφέ όπως «portrait blur» και μίας οθόνης εκκίνησης «X». Αναμένεται επίσης να διαθέτουν αναβαθμισμένα υλικά και ποιότητα κατασκευής, κάτι που βεβαίως είναι ενθαρρυντικό, καθώς τα Chromebooks έχουν τη φήμη να μην «κρατάνε και πολύ».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα