Η Apple παραμένει στην κορυφή της αγοράς smartphones στις ΗΠΑ για το Q3

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της εταιρείας ερευνών αγοράς Strategy Analytics, η Apple διατήρησε τη κορυφαία θέση της στην Αμερικάνικη αγορά για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, αν και τόσο οι αποστολές όσο και το μερίδιο αγοράς παρουσίασαν μείωση.

Οι αποστολές της εταιρείας με έδρα στο Cupertino ήταν 12 εκατομμύρια –περίπου ένα εκατομμύριο μειωμένες σε σχέση με τις αποστολές της εταιρείας το ίδιο τρίμηνο πριν ένα χρόνο- ενώ το μερίδιο της εταιρείας

στην αγορά ήταν 30,4% (σημειώθηκε μείωση 2%).

Η Samsung διατήρησε επίσης τη δεύτερη θέση της, αλλά τόσο οι αποστολές της εταιρείας όσο και το μερίδιο της στην αγορά παρουσίασαν αύξηση, από τις 9,7 εκατομμύρια αποστολές στις 9,9 εκατομμύρια αποστολές και από ποσοστό 24,2% στο 25,1%. Οι εταιρείες LG, ZTE και Motorola διατήρησαν τις θέσεις τους επίσης και συμπλήρωσαν τη πρώτη πεντάδα.

Η Motorola αξίζει ιδιαίτερη μνεία για το κατόρθωμα της να διπλασιάσει τις αποστολές της όσο και το μερίδιο αγοράς της το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Τώρα, η εταιρεία κατέχει μερίδιο άνω του 5% στην αγορά smartphones των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Από ότι φαίνεται η εκπληκτική της ανάκαμψη οφείλεται τόσο από το διευρυμένο δίκτυο διανομής –και από τους τέσσερις παρόχους τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ- όσο και εξαιτίας ορισμένων νέων δημοφιλών της μοντέλων όπως το Moto Z2 Play.

Site: GSMArena

Keywords
Τυχαία Θέματα