Οι κάτοχοι των iPhone 14 και iPhone 14 Pro παραπονιούνται ήδη για τη χωρητικότητας της μπαταρίας που έχει αρχίσει να φθίνει

Ορισμένοι ιδιοκτήτες iPhone 14 και iPhone 14 Pro εκφράζουν παράπονα τελευταία που θυμίζουν μέρες… «Batterygate» καθώς σε λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας, οι συσκευές τους «αναφέρουν» μεγαλύτερη υποβάθμιση της μπαταρίας από την αναμενόμενη.

Ο Sam Kohl από την ιστοσελίδα AppleTrack έγραψε στο Twitter τον Ιούλιο

ότι η διαθέσιμη χωρητικότητα της μπαταρίας του iPhone 14 Pro που χρησιμοποιεί είχε ήδη πέσει στο 90%. Η υποβάθμιση της χωρητικότητας ήρθε πολύ ταχύτερα από τα προηγούμενα iPhone που είχε στην κατοχή του και στο νήμα στο Twitter παρατηρούμε πολλούς άλλους ανθρώπους να μοιράζονται την ίδια εμπειρία. 

Ο Sam Kohl στη συνέχεια προχώρησε στην ανάρτηση ενός βίντεο σχετικά με το ζήτημα, λέγοντας ότι δυσκολεύεται να συστήσει το τηλέφωνο ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το κόστος του ($999 στις ΗΠΑ). Επισήμως, η Apple αναφέρει ότι οι μπαταρίες της σειράς iPhone πρέπει να διατηρούν έως και το 80% της αρχικής τους χωρητικότητας για 500 πλήρεις κύκλους φόρτισης. Η σειρά iPhone 15 αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και σύμφωνα με πρόσφατες φήμες, οι συσκευές αναμένεται να διαθέτουν μπαταρίες με αυξημένη χωρητικότητα κατά περίπου 10~18% σε σύγκριση με τις σημερινές συσκευές. Ο Sam Kohl πάντως δεν είναι ο μόνος που έχει δει τέτοια υποβάθμιση στην μπαταρία του iPhone του. Η ανώτερη αρθρογράφος τεχνολογίας της Wall Street Journal με θητεία στην ιστοσελίδα The Verge, Joanna Stern, έγραψε πρόσφατα στην ενημερωτική στήλη της ότι το iPhone 14 Pro της αναφέρει χωρητικότητα μπαταρίας 88%. Οι αρθρογράφοι και συντάκτες της ιστοσελίδας The Verge αναφέρουν ανάμεικτες εμπειρίες: σε δύο περιπτώσεις τα iPhone 14 Pro έχουν μπαταρίες που η χωρητικότητά τους έχει υποβαθμιστεί στο 93% και 91% ενώ η μπαταρία ενός τρίτου στο 97%.

Παλαιότερα, για να δεις τέτοια υποβάθμιση της μπαταρίας σαν αυτή που αναφέρει ο Sam Kohl έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον δύο χρόνια χρήσης. Και σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος αντικατάστασης της μπαταρίας ενός iPhone. H αντικατάσταση της μπαταρίας σε ένα iPhone 14 ή iPhone 14 Pro είναι αρκετά ακριβότερη μετά το πέρας της εγγύησης του ενός έτους στις ΗΠΑ (αν υποθέσουμε ότι δεν έχετε AppleCare ή κάποιο άλλο πρόγραμμα σέρβις). Πέρυσι, η τιμή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά $30 από τα $69 στις προηγούμενες σειρές συσκευές. Το χαρακτηριστικό παρακολούθησης της υγείας της μπαταρίας για τα iPhone προστέθηκε στην ίδια ενημέρωση iOS 11.3 που επέτρεψε στους χρήστες να απενεργοποιήσουν την ενοχλητική μείωση της απόδοσης, η οποία αποτέλεσε τον πυρήνα του γνωστού «Batterygate». Αν και η Apple ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα μέτρο για την προστασία των iPhone από τη γήρανση των μπαταριών, τελικώς οδήγησε σε δαπανηρό διακανονισμό για να αντιμετωπίσει τις αγωγές.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα