Οι νέες συντομεύσεις του Google Wallet παρέχουν άμεση πρόσβαση στις κάρτες σας

Η Google παρουσιάζει μια νέα λειτουργία στην εφαρμογή Wallet στα Android smartphones, επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν συντομεύσεις για τις πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες απευθείας στην αρχική τους οθόνη.

Η ενημέρωση αυτή έχει ως στόχο να παρέχει γρήγορη και βολική πρόσβαση σε συχνά χρησιμοποιούμενες μεθόδους πληρωμής

κάτι που στην αντίστοιχη λειτουργία του iPhone γίνεται με διπλό πάτημα του Power Button.

Για να αποκτήσουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να πατήσουν παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Google Wallet, το οποίο θα εμφανίσει μια λίστα με τις αποθηκευμένες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Κάθε συντόμευση κάρτας περιλαμβάνει μια εικόνα της κάρτας, το δίκτυο της πιστωτικής κάρτας και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του αριθμού της κάρτας. Η Google έχει επιλέξει να εμφανίζει τέσσερις τελείες μπροστά από τα τέσσερα τελευταία ψηφία για λόγους συνέπειας, αν και αυτό μπορεί να φαίνεται κάπως περιττό.

Οι χρήστες μπορούν εύκολα να σύρουν και να αποθέσουν αυτές τις συντομεύσεις καρτών στην αρχική τους οθόνη, δημιουργώντας ένα μόνιμο εικονίδιο για πρόσβαση στην επιλεγμένη κάρτα με ένα πάτημα. Πατώντας στη συντόμευση θα ανοίξει η ειδική σελίδα της κάρτας στην εφαρμογή Wallet, εμφανίζοντας μια μεγαλύτερη προβολή της κάρτας και μια λίστα με τις πρόσφατες συναλλαγές.

Η νέα λειτουργία μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα που χρησιμοποιούν συχνά διαφορετικές κάρτες για ανέπαφες πληρωμές, καθώς εξαλείφει την ανάγκη ο χρήστης να χρειάζεται να ανοίξει πρώτα την εφαρμογή Wallet και στη συνέχεια να περιηγηθεί στις αποθηκευμένες κάρτες για να επιλέξει στο τέλος αυτή που θέλει. Οι νέες συντομεύσεις συμπληρώνουν τις υπάρχουσες επιλογές γρήγορης πρόσβασης, όπως το Tile γρήγορων ρυθμίσεων και η συντόμευση οθόνης κλειδώματος.

Η λειτουργία συντομεύσεων καρτών γίνεται σταδιακά διαθέσιμη στους χρήστες και φαίνεται να σχετίζεται με την έκδοση 24.12.x της εφαρμογής Google Wallet, μετά από μια ενημέρωση σε επίπεδο server Για να διασφαλιστεί η συμβατότητα, οι χρήστες θα πρέπει επίσης να έχουν εγκαταστήσει στις συσκευές τους την τελευταία έκδοση των υπηρεσιών Google Play (24.10.17).
    
Σε άλλες ειδήσεις που αφορούν το Wallet, η Google ανανεώνει την ιστοσελίδα wallet.google.com, προσφέροντας την ίδια λειτουργικότητα με τον προηγούμενο ιστότοπο του Google Pay, με μερικές μικρές διαφορές. Η πιο ορατή αλλαγή είναι η προσθήκη μιας ενότητας Passes που εμφανίζει πληροφορίες όπως εισιτήρια και κάρτες επιβράβευσης. Είναι ουσιαστικά το ίδιο με αυτό που θα βλέπετε στο smartphone σας και κάνοντας κλικ σε μία από αυτές θα σας εμφανίσει το barcode/QR code και ο αριθμός της κάρτας. Πάντως ο νέος ιστότοπος ενημερώνει ότι ορισμένες κάρτες είναι προσβάσιμες μόνο από την εφαρμογή.

Φυσικά, ο ενημερωμένος ιστότοπος σας επιτρέπει να κάνετε περισσότερα από το να βλέπετε απλώς την ψηφιακή συλλογή καρτών επιβράβευσης. Για παράδειγμα μπορείτε να διαχειρίζεστε τους τρόπους πληρωμής σας όπως ακριβώς θα κάνατε στο smartphone σας, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας ή της αφαίρεσης μιας κάρτας και της προβολής του ιστορικού συναλλαγών της εν λόγω κάρτας. Στην ενότητα Συναλλαγές μπορείτε να δείτε το ιστορικό συναλλαγών όλων των καρτών του λογαριασμού σας Google Wallet, συμπεριλαμβανομένων των εκκρεμών χρεώσεων που δεν εμφανίζονται στο τμήμα ιστορικού συναλλαγών της ενότητας Μέθοδοι πληρωμής. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα