Το Netflix αυξάνει ξανά τις τιμές και προσθέτει συνδρομητές, παρά τις απεργίες στο Hollywood

Επιβεβαιώνοντας τις πρόσφατες πληροφορίες, το Netflix αύξησε τις τιμές για ορισμένα προγράμματα streaming στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες προσθέτοντας σχεδόν 9 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως το περασμένο τρίμηνο. 

Στις ΗΠΑ, το Netflix

αύξησε την premium συνδρομητική βαθμίδα του χωρίς προβολή διαφημίσεων κατά 3 δολάρια σε 22,99 δολάρια το μήνα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η αύξηση είναι 2 λίρες στις 17,99 λίρες, ενώ στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 2 ευρώ στα 19,99 ευρώ. Οι κινήσεις αυτές έρχονται μετά την απαγόρευση διαμοιρασμού κωδικών πρόσβασης από το Netflix για να ωθήσει περισσότερους λογαριασμούς επί πληρωμή. Η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι δύο ευρωπαικές χώρες που υπήρξε αύξηση σε συνδρομητικά πακέτα του Netflix, αν και με βάση το παρελθόν, οι αυξήσεις επεκτείνονται και στις υπόλοιπες χώρες μετά από λίγους μήνες.

Η ισχυρή ανάπτυξη αψήφησε τόσο τις εργατικές διαμάχες που εμπόδισαν τη δημιουργία νέων παραγωγών στο Hollywood όσο και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στο streaming. Η αύξηση των συνδρομητών αντιπροσωπεύει το καλύτερο τρίμηνο του Netflix από τις αρχές του 2020, όταν η πανδημία Covid οδήγησε σε εγγραφές ρεκόρ. Το Netflix απέδωσε την ανάπτυξη στην επιτυχία σειρών με παγκόσμια απήχηση, όπως η ιαπωνική σειρά live-action "One Piece", μαζί με παλαιότερες επιτυχίες με χρήση σχετικών αδειών όπως το "Suits" και το "Band of Brothers".

Ο συνδιευθύνων σύμβουλος Ted Sarandos δήλωσε ότι η εκτεταμένη βιβλιοθήκη περιεχομένου του Netflix βοήθησε να ξεπεραστούν οι διακοπές στην παραγωγή νέου περιεχομένου. Δήλωσε ότι το Netflix παραμένει δεσμευμένο να τερματίσει τη συνεχιζόμενη απεργία στο Hollywood.

Οι επενδυτές καλωσόρισαν την αύξηση των τιμών και τη δυναμική εγγραφής νέων συνδρομητών, με τη μετοχή του Netflix να παρουσιάζει αύξηση 13% λίγο μετά την ανακοίνωση.

Η Netflix φαίνεται να βρίσκεται σε πιο σταθερή βάση μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα για το 2022 που είδε απώλειες συνδρομητών. Οι προτάσεις περιεχομένου και η τιμολογιακή δύναμη της υπηρεσίας παραμένει όπως φαίνεται ελκυστική για τους καταναλωτές εν μέσω μιας κρίσης κόστους ζωής που επηρεάζει τις δαπάνες ενός νοικοκυριού.

Ενώ οι αντίξοες συνθήκες παραγωγής παραμένουν, η Netflix διαθέτει έναν εκτεταμένο κατάλογο περιεχομένου για να διατηρήσει την ανάπτυξη. Η ποικιλόμορφη γκάμα του ξεπερνά τους ηλικιακούς και γλωσσικούς φραγμούς, όπως αποδεικνύεται από τις παγκόσμιες επιτυχίες αυτού του τριμήνου. Η αύξηση των τιμών ενισχύει επίσης τα έσοδα ανά χρήστη.
 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα