Το να αγοράσεις το blu-ray του Oppenheimer είναι καλύτερο απ΄το να το δεις “στις κακές streaming υπηρεσίες” λέει ο Nolan

Ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, μοιράστηκε πρόσφατα τις σκέψεις του σχετικά με τις streaming πλατφόρμες κατά τη διάρκεια μιας προβολής της τελευταίας του ταινίας, "Oppenheimer", στο Λος Άντζελες.

Η εκδήλωση, με τίτλο "The Story of Our Time: The Making of 'Oppenheimer'", ήταν αφιερωμένη στη δημιουργία της ταινίας, συγκεντρώνοντας τα μέλη του συνεργείου που εργάστηκαν για το έργο.

Ο Nolan τόνισε την προσπάθεια που καταβλήθηκε για τη δημιουργία της

έκδοσης Blu-ray του "Oppenheimer", διατηρώντας το μοναδικό ηχοτοπίο της ταινίας. Ενθάρρυνε τους λάτρεις του κινηματογράφου να αγοράσουν μια φυσική κόπια της ταινίας, αντί να περιμένουν να είναι διαθέσιμη σε πλατφόρμες streaming.

Ο Νόλαν, γνωστός για την αφοσίωσή του στην κινηματογραφική εμπειρία, δήλωσε ότι η κατ' οίκον κυκλοφορία μιας ταινίας είναι εξίσου σημαντική. Υπενθύμισε πώς ο "Σκοτεινός Ιππότης" ήταν μία από τις πρώτες ταινίες που διαμορφώθηκαν ειδικά για Blu-ray, ένα νέο μέσο εκείνη την εποχή. Παρομοίως, για το "Oppenheimer", δόθηκε σχολαστική προσοχή για τη μεταφορά των οπτικών και ακουστικών στοιχείων της ταινίας στο ψηφιακό πεδίο.

Τα σχόλια του Νόλαν περιλάμβαναν επίσης μια μικρή σπόντα για τις υπηρεσίες streaming, υπονοώντας ότι η κατοχή ενός φυσικού αντιγράφου μιας ταινίας εξασφαλίζει ότι δεν μπορεί να το πάρει καμία "κακιά υπηρεσία streaming". Αυτό είναι πιθανότατα μια αναφορά στην απρόβλεπτη φύση των πλατφορμών streaming, όπου ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς προειδοποίηση.

Το "Oppenheimer" αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην υπηρεσία streaming της Universal, Peacock, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημη ημερομηνία. Η ταινία διαθέτει ένα πολύ δυνατό καστ  με επικεφαλής τον Cillian Murphy, ο οποίος υποδύεται τον θεωρητικό φυσικό και "πατέρα της ατομικής βόμβας", J. Robert Oppenheimer. Άλλα σημαντικά μέλη του καστ είναι οι Matt Damon, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek και Casey Affleck.

Η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, συγκεντρώνοντας 950 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα για ένα τρίωρο ιστορικό δράμα που ανήκει στην κατηγορία R. Παρά το γεγονός ότι είναι η βιογραφική ταινία με τα υψηλότερα έσοδα όλων των εποχών, ο Νόλαν προτιμά να μην κατηγοριοποιήσει την ταινία του ως τέτοια, δηλώνοντας ότι θεωρεί το είδος μη χρήσιμο. Αντιθέτως, θεωρεί το "Oppenheimer" ως ένα μείγμα ταινίας “ληστείας” και δικαστικού δράματος, αξιοποιώντας τις συμβάσεις αυτών των ειδών για να προσελκύσει το κοινό.

Το "Oppenheimer" θα κυκλοφορήσει σε Blu-ray και σε άλλες ψηφιακές πλατφόρμες από αύριο.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα