8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα

21:31 19/5/2019 - Πηγή: seleo
Καλησπέρα σας ή και καλημέρα σας, για ακόμα μία εβδομάδα. Τι κάνετε; Πως τα περνάτε τώρα, που μπορούμε με κάποια επιφύλαξη να πούμε, ότι επιτέλους μπορούμε να

σκεφτόμαστε και λίγο το καλοκαίρι, διότι ο καιρός αποφάσισε να γίνει λίγο πιο φυσιολογικός. Εγώ για ακόμα μία εβδομάδα αγνοώ επιδεικτικά την εξεταστική, που πλησιάζει χωρίς οίκτο, βγαίνοντας κάθε μέρα έξω, γιατί και μόνο στην ιδέα να διαβάσω βαριέμαι φριχτά. Κατά τα άλλα για να γυρίσω στο

θέμα μας, και αυτή την εβδομάδα η πόλη μας δεν ησυχάζει, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων κυρίως πολιτιστικού περιεχομένου. Επομένως, επειδή και αυτή την εβδομάδα φροντίζω για εσάς, μάζεψα τις καλύτερες επιλογές για έξοδο και σας τις παρουσιάζω εδώ. Καλή εβδομάδα λοιπόν, να έχουμε! Να περάσετε τέλεια! (ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί αποκάλυψη κόλαφος: «ντραμς και μουσική αγωνίας!!!», επειδή μετά από τόσο καιρό κουράστηκα να παραληρώ μόνος μου, και να μην μου απαντάει κανείς στα αγωνιώδη ερωτήματα μου, αν θέλετε ελάτε να γνωριστούμε στο instagram « https://www.instagram.com/nikosaggellis/ » και να γίνουμε όλοι μαζί μια ψυχικά διαταραγμένη παρέα! Θα το εκτιμήσω βαθύτατα! Βαρέθηκα να με ακούει μόνο η ψυχολόγος μου! Αυτά!) :
1. Tαινία «Μια απίθανη σχέση»: Η ταινία (διάρκειας 125 λεπτών) είναι μία κομεντί αμερικανικής παραγωγής. Εκείνος λοιπόν, είναι συγγραφέας πολιτικών λόγων, ενώ εκείνη είναι σπουδαία διπλωμάτης. Όταν ο Φρεντ Φλάρσκι ξανασυναντά τον πρώτο του έρωτα που τυχαίνει να είναι επίσης Υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής, τη Σάρλοτ Φιλντ, την γοητεύει με το πηγαίο χιούμορ του και τις αναμνήσεις του από τις νεανικές τους τρέλες. Εκείνη, όταν αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, προσλαμβάνει τον Φρεντ για να δώσει μία δόση φρεσκάδας στους προεκλογικούς της λόγους. Όλη αυτή η συνεργασία τους εν τέλει τους οδηγεί σε ένα εφηβικό ειδύλλιο, το οποίο όμως φτάνει να απειλεί την υποψηφιότητα της Σάρλοτ. Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 16 Μαίου του 2019.
2. Ταινία «Ένας πιστός άνδρας»: H ταινία (διάρκειας 75 λεπτών) είναι μία δραματική κομεντί γαλλικής παράγωγης. Οχτώ χρόνια μετά τον χωρισμό τους, ο Αμπέλ συναντά ξανά τη Μαριάν στην κηδεία του παλιού κολλητού του και συντρόφου της Μαριάν, Πολ. Ο Αμπέλ θεωρεί αυτό το τραγικό γεγονός ως μία καλή αφορμή για να ξανακερδίσει την Μαριάν, μιας και ο Πολ δεν βρίσκεται πια ανάμεσα τους. Αυτό θα μπορέσει να συμβεί όμως μόνο αν ο Ζοζέφ, ο γιος του Πολ και της Μαριάν, και η αδελφή του Πολ, η Εβ, σταματήσουν να προσπαθούν να του στερήσουν κάθε ελπίδα. Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έγινε στις 23 Μαίου του 2019.
3. Ταινία «JOHN WICK Κεφάλαιο 3»: Η ταινία (διάρκειας 131 λεπτών) είναι μία περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής. Ο πάντα ασταμάτητος και δραστήριος John Wick, επιστρέφει στο τρίτο μέρος του πετυχημένου franchise, πιο αποφασισμένος, και εκδικητικός από ποτέ. Σκοτώνει λοιπόν, ένα σημαντικό μέλος μίας διεθνούς αδελφότητας και αυτόματα γίνεται στόχος για τους πιο σκληρούς και αμείλικτους εκτελεστές του κόσμου. Το ποσό, που προσφέρεται για την δολοφονία του είναι 14 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που δημιουργεί πολλούς εχθρούς για τον ίδιο. Θα καταφέρει εν τέλει να επιβιώσει από αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι εκδίκησης και τιμωρίας; Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 16 Μαίου του 2019.
4. Παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» στη Μονή Λαζαριστών: Η παράσταση είναι βασισμένη στο σενάριο των Marc Norman και Tom Stoppard και παρουσιάζει αναλυτικά και παραστατικά μία ιστορία αγάπης. Το ενδιαφέρον βέβαια είναι, ότι αυτή η ιστορία αγάπης, η οποία λαμβάνει χώρα στην ελισαβετιανή Αγγλία, είναι αφιερωμένη στον άνθρωπο, που έγραψε την διασημότερη και διαχρονικότερη ιστορία αγάπης όλων των εποχών, τον Γουίλιαμ Σαίξπηρ. (Διεύθυνση: Μονή Λαζαριστών, Μέρες: από 4 Μαίου έως 1 Ιουνίου 2019, Εισιτήρια: από 15 έως 30 ευρώ, Προπώληση: viva.gr).
5. Παράσταση «Master Class» στο θέατρο Αριστοτέλειον: Η παράσταση «Μaster class» είναι το θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Terrence McNally, βασισμένο σε ένα σεμινάριο, που πραγματοποίησε η Μαρία Κάλλας στην πασίγνωστη Μουσική Σχολή «Τζούλλιαρντ» της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του '70, μετά τον οδυνηρό χωρισμό της με τον Ωνάση, αλλά και λίγο πριν παραδοθεί ολοκληρωτικά στην αρρώστια της κατάθλιψης. (Διεύθυνση: θέατρο Αριστοτέλειον, Μέρες: από 15 Μαίου έως 2 Ιουνίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 16-25 ευρώ).
6. Παράσταση «Η πόρνη από πάνω» στο θέατρο Αμαλία: Ο Ένκε Φεζολλάρι παρουσιάζει την δική του πρωτοποριακή οπτική για τις συγκλονιστικές εξομολογήσεις της Λιλής Ζωγράφου. Η Λιλή Ζωγράφου ήταν μία γυναίκα με έντονες και σταθερές πεποιθήσεις, η οποία παραμένοντας πιστή στις αξίες της έδωσε ένα τέλος στην ζωή της, προκειμένου να απαλλαγεί από τη δουλοπρέπεια της πείνας αλλά και της απολυμένης αξιοπρέπειας. Γιατί, όταν είσαι μια έντονα συνειδητοποιημένη πολίτης, η οποία παλεύει με την παραβιασμένη καλλιτεχνικότητα της, δυστυχώς το τέλος φαντάζει μονόδρομος. (Διεύθυνση: θέατρο Αμαλία, Μέρες: 22 και 23 Μαίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Κανονικό 13€ Μειωμένο 10€, Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αμαλία, Καθημερινά 10.00-15.00 & 17.30-21.30).
7. Παράσταση «Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο θέατρο Ταφ: Μια καινούρια θεατρική εκδοχή της «Φόνισσας» του Παπαδιαμάντη, του σημαντικότερου, ίσως έργου της πεζογραφικής μας παράδοσης, είναι η νέα, επιχορηγούμενη από το ΥΠ.ΠΟ., παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής της "Τέχνης", που ανεβαίνει στις 3 Μαΐου στο Θέατρο Τ, σε σκηνοθεσία του Πάνου Δεληνικόπουλου, με πρωταγωνίστρια την Έφη Σταμούλη στον αινιγματικό ρόλο της Φραγκογιαννούς. Η παράσταση λοιπόν, θα μας παρουσιάσει την ζωή της δολοφόνου Φραγκογιαννούς, η οποία σκότωνε μικρά κορίτσια, προκειμένου γλιτώσει τους γονείς τους από τα βάσανα. Όλα αυτά φυσικά λαμβάνουν χώρα στο ειδυλλιακό και ανοιξιάτικο τοπίο της Σκιάθου. (Διεύθυνση: θέατρο Ταφ, Μέρες: από 4 Μαίου έως 28 Μαίου 2019, Εισιτήρια: Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό 12€ άνω των 65 10€ φοιτητών, ανέργων & ΑΜΕΑ 10€ γενική είσοδος κάθε Τρίτη ατέλειες κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, με σειρά προτεραιότητας).
8. Παράσταση «Staying Alive-Σχεδόν Πέθανα» στο θέατρο Αριστοτέλειον: Στην καινούργια της παράσταση «Staying Alive-Σχεδόν Πέθανα», η Κατερίνα Βρανά διακωμωδεί την περιπέτεια, που είχε με την υγεία της με τον πιο αστείο και συνάμα ωμό τρόπο. Ήταν Απρίλιος του 2017, όταν η αγαπημένη stand-up κωμικός, ήταν περιοδεία στη Μαλαισία για παραστάσεις και αρρώστησε τόσο βαριά που έφτασε σε σημείο να κινδυνέψει η ζωή της. Η Κατερίνα σώθηκε αλλά ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα με την κίνηση, την όραση και την ομιλία της. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να την εμποδίζει ούτε στο ελάχιστο, γιατί το χιούμορ της δεν μπορεί να το αγγίξει καμία αρρώστια. (Διεύθυνση: θέατρο Αριστοτέλειον, Μέρες: 20 και 21 Μαίου 2019, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 15€ γενική είσοδος, 12€).
9. Treehouse x Movement pres. D-Nox: Το Δεντρόσπιτο τώρα, που το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, επιστρέφει με τα καλύτερα πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής στην πόλη. Έτσι, και αυτή την Παρασκευή 24 Μαίου 2019, στις 20:00, διοργανώνει ένα πολύ δυνατό πάρτι με πρωταγωνιστή τον dj D-Nox, ο οποίος τα τελευταία χρόνια, και μετά την πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία του, έχει προκαλέσει πανευρωπαϊκή αίσθηση. Εσύ θα λείπεις από αυτό το πάρτι; (Είσοδος ελεύθερη).

Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Νίκος Αγγελής Άνθης

Keywords
εβδομαδα, σπιτι, καλοκαιρι, καιρος, ντραμς, instagram, https, κηδεία, john, franchise, ελλαδα, ιουνίου, εισιτήρια, viva, master, class, θεατρο, ωναση, νέα, μαΐου, αμεα, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, τελος του κοσμου, η ζωη, ξανα, instagram, αμεα, γυναικα, θεμα, μουσικη, υγεια, ωρα, αμαλια, αναμνησεις, αποκαλυψη, απριλιος, αρρωστια, αφορμη, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, γουιλιαμ, γονεις, δευτερα, δυστυχως, δικη, δωσει, εγινε, ευρω, εισιτήρια, ελπιδα, ζωη, ζωγραφου, ζοζεφ, ιδεα, κηδεία, ιδιο, οικο, ομιλια, καλημερα, κεφαλαιο, κινηση, λειπεις, μαΐου, μαλαισια, μονη λαζαριστων, μαρια, παντα, οραση, πιστη, προβληματα, ρολο, σαιξπηρ, σεναριο, σειρα, σκηνοθεσια, τριτη, φυσικα, φτανει, χιουμορ, εξεταστικη, franchise, john, https, χωρα, ιουνίου, κωμικος, λευκο, παιχνιδι, ψυχολογος, σκοτωνει, viva, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα