GreenWave Festival: Το οικολογικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης επιστρέφει!

08:00 8/9/2022 - Πηγή: seleo

“Το GreenWave Festival επιστρέφει συλλεκτικό-επετειακό-αυτόνομο”, όπως ανακοινώνουν οι διοργανωτές του οικολογικού φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 15-17 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ.

Διαβάστε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση

“Μια ολόκληρη γενιά  δεν γνωρίζει παρά μόνο κρίση (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή), μνημόνια, περιορισμούς,

ανεργία, πόλεμο, ανασφάλεια, βία και ξενιτιά.

Μια ολόκληρη κοινωνία συνθλιμμένη  κάτω από το βάρος των συνεπειών των νεοφιλελεύθερων -εχθρικών προς τoυς ανθρώπους και το περιβάλλον-  πολιτικών που παράγουν ακρίβεια, ανέχεια, κοινωνική ανισότητα, ανασφάλεια και φόβο. 

Μία δημοκρατία βαθιά πληγωμένη με το σεβασμό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ναδίρ, με παράνομες επαναπροωθήσεις, αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή και όλες τις μορφές της ατιμώρητης έμφυλης βίας. 

Μια δικαιοσύνη για λίγους κι εκλεκτούς στην υπηρεσία των ελίτ.

Ένα περιβάλλον ανοχύρωτο απέναντι στις οικοκτόνες πολιτικές που προκαλούν  κλιματικό χάος, ενεργειακή φτώχια  και φέρνουν την πυρηνική απειλή ξανά στο προσκήνιο. 

Μας στερούν την ελπίδα, την αλληλεγγύη, την ευημερία, την ευτυχία, την ελευθερία, την πλανητική ισορροπία, την εναλλακτική προοπτική για μια άλλη κοινωνία.

Θέλουμε τη ζωή μας πίσω! Θέλουμε να γίνουμε πρωταγωνιστές/στριες στον αγώνα για έναν πράσινο πλανήτη, για έναν κόσμο με δικαιοσύνη, ισοτιμία, δημοκρατία, ελευθερία, ευημερία και αλληλεγγύη. Να διαδώσουμε παντού τη δική μας θετική ενέργεια!

Ελάτε να αναζητήσουμε μαζί τις πράσινες αξίες, τις ιδέες της οικολογίας, τις εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις, τη δίκαιη πράσινη μετάβαση, τη συμπερίληψη όλων στις εξελίξεις, την ποιότητα ζωής και μια υπεύθυνη, πράσινη οικονομία για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Όλα αυτά και πολλά άλλα θα συζητήσουμε στο Greenwave, το οικολογικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Το Greenwave είναι ένα ανοιχτό φεστιβάλ, το οποίο ξεκίνησε το 2011, διοργανώνεται από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης και υλοποιείται από τους εθελοντές και τις εθελόντριες του Οικόπολις. Συγκεντρώνει κάθε χρόνο δεκάδες οργανώσεις, συλλογικότητες, παραγωγούς, εκθέτες/τριες οικολογικών προϊόντων, καλλιτέχνες/ιδες. Είναι ένα δημιουργικό και μη εμπορευματοποιημένο φεστιβάλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ, με χιλιάδες επισκέπτες/τριες κάθε χρόνο.

Δηλώστε συμμετοχή να πραγματοποιήσουμε μαζί το Greenwave Festival για να διαδώσουμε μαζί το μήνυμά του!”

Το άρθρο GreenWave Festival: Το οικολογικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης επιστρέφει! εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα