Milkshake vs παγωτό: Έτσι θα υπολογίσετε τις θερμίδες

20:30 2/8/2022 - Πηγή: seleo

Την περίοδο του καλοκαιριού πολλοί επιλέγουν όταν βγουν έξω αντί για καφέ ένα δροσερό milkshake ή smoothies, χωρίς να γνωρίζουν ότι εκτός από δροσιστικό είναι πλούσιο σε θερμίδες. Ένα μεγάλο Smoothie/Milkshake βανίλια μπορεί να φτάσει τις 700 θερμίδες.

Αυτό είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι μια μπάλα παγωτό μπορεί να έχει το λιγότερο 127 θερμίδες και υπολογίσει όλα τα υλικά που χρειάζονται για την παρασκευή του. Ορισμένοι τύποι παγωτού μπορεί να

έχουν λιγότερο λίπος, αλλά περισσότερη ζάχαρη, πράγμα που σημαίνει ότι χάνονται θερμίδες από το λίπος, αλλά αντικαθίστανται με αυτές από τη ζάχαρη.

Μία μπάλα παγωτού αντιστοιχεί σε μισό «κυπελάκι» και θεωρείται ότι είναι η βασική μονάδα μέτρησης της μερίδας. Σκεφτείτε ότι μια μπάλα φράουλα έχει 127 θερμίδες. Η ίδια ποσότητα για τη γεύση βανίλια φτάνει μέχρι και τις 137 θερμίδες, ενώ το παγωτό σοκολάτα που αρέσει σε πολλούς «αγγίζει» τις 143.

Οι ποικιλίες οι οποίες περιέχουν περισσότερη κρέμα γάλακτος κυμαίνονται από 189 έως 266 θερμίδες για κάθε μπάλα. Οι πιο μαλακές ποικιλίες (τύπου gelato και μηχανής) έχουν επίσης περισσότερες θερμίδες από ό,τι το απλό, με 191 θερμίδες ανά μπάλα.

Για να διατηρήσετε λοιπόν το βάρος σας σε φυσιολογικά πλαίσια, προσπαθήστε να ελέγχετε και τις υγρές θερμίδες που λαμβάνετε από τα αλκοολούχα ποτά, τους καφέδες, τα καλοκαιρινά κοκτέιλς, τα μιλκσέικ (milkshakes) και τα αναψυκτικά.

Επιλέξτε νερό, απλό ή ανθρακούχο, τσάι, φυσικούς χυμούς και καλό θα ήταν να περιορίσετε τη ζάχαρη στον καφέ σας.

Mε πληροφορίες από wellversed.in και https://www.livestrong.com/news4health.gr

Το άρθρο Milkshake vs παγωτό: Έτσι θα υπολογίσετε τις θερμίδες εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα