Η αείμνηστη Τζένη Καρέζη μικρό κοριτσάκι με τους γονείς της στο Λευκό Πύργο - Η "άγνωστη" τραυματική εμπειρία με τους συμμαθητές της (φωτό)

21:05 2/8/2018 - Πηγή: seleo
Δεν είναι και πολύ γνωστό ότι η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός Τζένη Καρέζη πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στη φωτογραφία

που δημοσιεύεται στην ομάδα "Άγνωστη Θεσσαλονίκη" η αείμνηση ηθοποιός κοριτσάκι ακόμη ποζάρει με τους γονείς της με φόντο τον Λευκό Πύργο. Το μέλος μάλιστα που δημοσιεύει τη φωτογραφία αναφέρει μια "άγνωστη ιστορία" για τα παιδικά χρόνια της κορυφαίας ηθοποιού. Όπως γράφει "σε ηλικία 10 ετών είδε τους ναζί να εκτελούν δύο συμμαθητές της στην πλατεία Αριστοτέλους".

Δείτε τη φωτογραφία καθώς και το σχόλιο που τη συνοδεύει: "Στις αρχές της δεκαετίας του 1940 ήταν ακόμη μαθήτρια στο Καλαμαρί και ονομαζόταν Ευγενία Καρπούζη. Η Τζένη Καρέζη (στη φωτό με τους γονείς της τη 10ετία του 1940) πέρασε τα παιδικά της χρόνια στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν πάρει μετάθεση οι γονείς της που ήταν εκπαιδευτικοί.
Από τη Θεσσαλονίκη είχε ίσως την χειρότερή της ανάμνηση, όταν σε ηλικία 10 ετών, το 1943, είδε τους ναζί να εκτελούν δυο συμμαθητές της στην Πλατεία Αριστοτέλους."

Keywords
Τυχαία Θέματα