ΕΛΕΠΑ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού


ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, ΤΗΛ. 38 02 923 - 38 35 093, ΦΑΞ: 33 06 776 - ΑΘΗΝΑ
Web site: www.elepa.gr. E_ mail: [email protected].

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 6,30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ.

Συνάδελφοι

συναδέλφισσες,

Ξεκινά τις επόμενες μέρες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, με ημέρα ψήφισής του την Τρίτη 18 Δεκέμβρη. Ο προϋπολογισμός φέρνει δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα.

Ο νέος προϋπολογισμός είναι βαθιά αντιλαϊκός και ταξικός.

Για το σύνολο του λαού περιλαμβάνει: περαιτέρω μείωση των δαπανών κατά 1,3δις, αύξηση των φόρων κατά 1δις, επισφράγιση της διαρκούς επίθεσης στους συνταξιούχους αφού δεν καταργεί τον νόμο Κατρούγκαλου και καμία από τις άνω των 30 περικοπών των τελευταίων ετών. Στο όνομα της μη νέας περικοπής συντάξεων «θυσιάζεται» μέρος από τα ψίχουλα που είχαν χαρακτηριστεί ως «αντίμετρα», όπως το πρόγραμμα για τα σχολικά γεύματα, η επιδότηση ενοικίου, η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, η επιδότηση συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, κ.ά. τα οποία ακυρώνονται.

Αντίθετα, η κυβέρνηση δεν πείραξε ούτε ένα ευρώ από τις φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο. Πιο συγκεκριμένα για τους εργοδότες προβλέπει: μείωση του φορολογικού συντελεστή από 29% σε 25% (σε βάθος τετραετίας), μείωση φόρου διανεμόμενων κερδών από 15% σε 10%, επιδότηση 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για υπαλλήλους κάτω των 25 ετών.

Μόνο ως ειρωνεία μπορούν να χαρακτηριστούν τα περί «μεταμνημονιακού προϋπολογισμού» αφού 700 μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ με δέσμευση για «ματωμένα» πλεονάσματα έως το 2060 και με τη σιδερένια εποπτεία της ΕΕ. Ο προϋπολογισμός προβλέπει «ματωμένο» πρωτογενές πλεόνασμα 3,6% για το 2019.

Το σωματείο μας βάζει στην πρώτη γραμμή του αγώνα την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, ως λύση για τα οξυμένα γενικά και κλαδικά προβλήματα.

Με την συμμετοχή εκατοντάδων συναδέλφων του κλάδου μας στην απεργία στις 28 Νοέμβριου, μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους από τους άλλους κλάδους, δώσαμε μαχητική απάντηση σε Κυβέρνηση-Εργοδοσία, παρά την υπονομευτική τακτική του εργατοπατερισμού της ΓΣΕΕ, αλλά και την προπαγάνδα της Κυβέρνησης περί «τέλους των μνημονίων».

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, 6,30 στην Ομόνοια μαζί με το ΠΑΜΕ, απαιτώντας:

Όχι στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της φοροληστείας και των πλειστηριασμών.
Υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ.- Κανένας εργαζόμενος κάτω από €751.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα