ΕΠΔΟΛΟ: «Οι επαγγελματίες λογιστές-φοροτεχνικοί μονίμως προσφέρουνε δωρεάν τις υπηρεσίες τους όπου κρίνουνε ότι αυτό επιβάλλεται»



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε. "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ" ΕΠΔΟΛΟ

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε την εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ” τόσο στις 27 Νοεμβρίου, όσο και στις 29 Νοεμβρίου σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα.

Ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής παρότρυνε τους φορολογούμενους να μην πηγαίνουν σε επαγγελματίες για την υποβολή της δήλωσης κοινωνικού μερίσματος, γιατί θα πληρώσουν παραπάνω από αυτά που θα πάρουν!!!

Προφανώς

ο συγκεκριμένος παρουσιαστής μπέρδεψε τις δικές του αμοιβές, με τις αμοιβές των επαγγελματιών επιστημόνων λογιστών-φοροτεχνικών. Λυπούμαστε που πρέπει να δικαιολογηθούμε επειδή ζητάμε αμοιβή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας, λυπούμαστε που θα πρέπει να αιτιολογήσουμε στον κάθε δημοσιογράφο ποιο είναι το ύψος της αμοιβής μας, και ποιες είναι οι ώρες που πρέπει να ασχοληθούμε τόσο για την υποβολή, όσο και για την διευκρίνιση της απόρριψης της δήλωσης. Εξετάζουμε τα προτεινόμενα στοιχεία από το σύστημα κύριε παρουσιαστά, προφανώς δεν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε το κείμενο που είναι σε κόκκινο πλαίσιο. Να σας ενημερώσουμε λοιπόν εμείς δωρεάν, μέσα στην φόρμα υποβολής σε κόκκινο πλαίσιο γράφει: «Όποιος εν γνώσει του δηλώνει ψευδή γεγονότα ή αρνείται ή αποκρύπτει τα αληθινά με έγγραφη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Εάν ο υπαίτιος αυτών των πράξεων σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτόν του ή σε άλλον περιουσιακό όφελος βλάπτοντας τρίτον ή σκόπευε να βλάψει άλλον, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών.» Ο επαγγελματισμός μας και η κοινωνική μας ευαισθησία δεν μας επιτρέπει να αφήσουμε πολίτες εκτεθειμένους σε ποινικές κυρώσεις για λάθη που πιθανόν δεν οφείλονται σε αυτούς.

Οι επαγγελματίες λογιστές-φοροτεχνικοί είναι δίπλα στον πολίτη και στην επιχείρηση όλα τα χρόνια της κρίσης. Μονίμως προσφέρουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας όπου κρίνουμε ότι αυτό επιβάλλεται. Δεν βγαίνουμε να το φωνάξουμε, ούτε καμπάνιες διαφήμισης κάνουμε. Είμαστε ο μόνος κλάδος που βγήκε επανειλημμένα στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί όχι για συντεχνιακά θέματα, ούτε για το ότι έχουμε γίνει άμισθοι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών εφαρμόζοντας τους δεκάδες νόμους που έχουν ψηφισθεί και διορθώνοντας κάθε βάση δεδομένων που είναι τροφοδοτημένη με λάθος στοιχεία με ευθύνη των κρατικών φορέων. Βγήκαμε στο δρόμο να διαμαρτυρηθούμε για την υπερβολική φορολόγηση, για την μείωση των μισθών και των συντάξεων, για την κατάργηση του αφορολόγητου στους επαγγελματίες και την μείωση στους μισθωτούς, για τον συνταξιούχο, τον άνεργο, για την φορολόγηση με τα πλαστά εισοδήματα των τεκμηρίων.

Εντύπωση μας έκανε και η στάση του παρόντος φοροτεχνικού ο οποίος κάποτε ήταν ένας από εμάς. Τώρα βέβαια ασχολείται με το επαγγελματικό επιμελητήριο και την προσωπική του προβολή. Απευθυνόμενοι στον φοροτεχνικό του λέμε: Εμείς κύριε συνάδελφε δεν ζητάμε χρήματα από άπορους γέρους και γριούλες, εμείς κύριε συνάδελφε ζούμε μέσα στην κοινωνία και όχι στα παράθυρα των καναλιών, εμείς κύριε συνάδελφε χτίζουμε την καριέρα και το μέλλον μας πετραδάκι πετραδάκι μέσα από σκληρή δουλειά, πολύ διάβασμα και κοιτώντας τον φορολογούμενο στα μάτια και όχι μέσα από κάμερες.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε και οι δύο, είναι να ζητήσετε μία ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΝΩΜΗ από αυτούς που αγωνιούν, εξυπηρετούν, συμβουλεύουν, συμπάσχουν, αφιερώνοντας άπειρες ώρες οι οποίες δεν τους περισσεύουν και τις στερούν από την οικογένεια τους.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
ΕΠΔΟΛΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα