ΠΟΕ-ΔΟΥ: Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου της 13ης Δεκεμβρίου



Αθήνα 24.12.2018
Αρ. Πρωτ.: 1396

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 13.12.2018

Σήμερα 13.12.2018 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 9:30 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), με θέματα:
1. Ενημέρωση - τρέχοντα θέματα.
2. Αξιολόγηση ΑΑΔΕ.
3. Ευθύνες υπαλλήλων.
4.Διεκδίκηση υπολοίπου ΤΕΑΔΥ.
5.Αλλαγή κανονισμού ΑΑΔΕ

για την λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (μετακινήσεις εντός Νομού).
6. Μετατάξεις Καθαριστριών.
7. Συμμετοχή στα συλλαλητήρια την 18.12.2019.
8. Έγκριση μικροεξόδων περιόδου από 1.9.2018 έως 30.11.2018.
9. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 5.10.2018.2018 έως και 6.12.2018.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του Γ.Σ., για την διαπίστωση απαρτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14§3 του καταστατικού ΠΟΕ- ΔΟΥ

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες είκοσι εννιά (29) Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

01. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
02. ΒΑΣΙΛΟΓΑΜΒΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
03. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
04.ΓΕΩΡΓΙΛΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
05. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
06. ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
07. ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
08. ΚΑΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
09. ΚΙΟΥΤΣΟΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ
10. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
11. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12. ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
13. ΜΑΛΙΒΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
14. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
15. ΜΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
16. ΝΑΣΙΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ
17. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
18. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
19. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
20. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
21. ΠΑΤΙΔΗ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
22. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΑ
23.ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ
24. ΡΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
25.ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
26. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
27. ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
28. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
29. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

Δικαιολογημένα απώντες ήταν οι συνάδελφοι :1.ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 2.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

Τέθηκαν τα εξής θέματα προ ημερησίας διάταξης:

1. Η εκχώρηση του έργου της υλοποίησης της ανάπτυξης των ιστοσελίδων για το Περιοδικό «Φορολογική Επιθεώρηση» της ΠΟΕ-ΔΟΥ στον επιτηδευματία Κατσιγιάννη Ηλία με αντικείμενο Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων μετά από την παραίτηση από τις 13 Ιουνίου του 2017 της Εταιρείας ATHENS LIVE AMKE η οποία είχε αναλάβει το έργο δηλώνοντας ότι δεν έχουν καμία οικονομική αξίωση από την ΠΟΕ-ΔΟΥ μέχρι σήμερα (5 Νοεμβρίου 2018).

2. Η συνέχιση της συνεργασίας με την Εταιρεία «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της Αποδελτιοποίησης του Τύπου.

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (19.9.2018).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 2ο: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΑΔΕ.
ΑΠΟΦΑΣΗ 2η:

Απορρίπτουμε το σχέδιο Αξιολόγησης καθώς και τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθεί η Διοίκηση της ΑΑΔΕ.

Αποφασίζουμε την Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την Αξιολόγηση (στη συγκεκριμένη στιγμή διενεργήθηκε μυστική ψηφοφορία και επί παρόντων 23 Γενικών Συμβούλων ευρέθησαν 23 ψηφοδέλτια υπέρ της Απεργίας-Αποχής).

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ανάδειξης-γνωστοποίησης του περιεχομένου της δίκης στο ΣτΕ (Συνέντευξη - Δελτία Τύπου και Ανακοινώσεις) κτλ.

Εξουσιοδοτούμε την Εκτελεστική Επιτροπή για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το θέμα της Αξιολόγησης.

Καλούμε τον Διοικητή να αποσύρει την συγκεκριμένη πρόταση, προκειμένου να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος, στον οποίο η Ομοσπονδία μας είναι σε θέση, με τις επεξεργασμένες θέσεις της να προσέλθει.

ΘΕΜΑ 3Ο: ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.
ΑΠΟΦΑΣΗ 3η:

Αποφασίστηκε ομόφωνα δυναμική παρουσία πλέον στο Γραφείο του κ. Τσακαλώτου για το θέμα των Ποινικών Πειθαρχικών και Αστικών Ευθυνών που είναι πρωταρχικής σημασίας για τον κλάδο.

ΘΕΜΑ 4Ο: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΕΑΔΥ.
ΑΠΟΦΑΣΗ 4η:

Αποφασίστηκε επίσκεψη-παρέμβαση στο γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας κ. Πετρόπουλου για το θέμα της επιστροφής του υπολοίπου του ΤΕΑΔΥ σε όλους τους συναδέλφους που το δικαιούνται.

ΘΕΜΑ 5Ο: ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ (ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΝΟΜΟΥ).
ΑΠΟΦΑΣΗ 5η:

Αποφασίστηκε ομόφωνα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τα κόμματα της Βουλής, προκειμένου να τους ενημερώσει για το θέμα της δυσλειτουργίας της Δ/νσης Προσωπικού της ΑΑΔΕ.

Έχουν ήδη παρθεί αποφάσεις από προηγούμενα Γενικά Συμβούλια, έτσι ώστε όλες οι μετακινήσεις και γενικότερα οι υπηρεσιακές μεταβολές που αφορούν τους συναδέλφους να εξετάζονται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

ΘΕΜΑ 7Ο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ.
ΑΠΟΦΑΣΗ 7η:

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 18.12.2018 που διοργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Νομοσχέδιο του Προϋπολογισμού.

ΘΕΜΑ 8Ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ 1.9.2018 ΕΩΣ 30.11.2018.
ΑΠΟΦΑΣΗ 8η:

Αποφασίστηκε ομόφωνα η έγκριση μικροεξόδων περιόδου από 1.9.2018 έως 30.11.2018.

ΘΕΜΑ 9Ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ 5.10.2018 ΕΩΣ 6.12.2018
ΑΠΟΦΑΣΗ 9η:

Το Γενικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής για το διάστημα από 5.10.2018 έως 6.12.2018.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ 1η:

Αποφασίστηκε ομόφωνα η εκχώρηση του έργου της υλοποίησης της ανάπτυξης των ιστοσελίδων για το Περιοδικό «Φορολογική Επιθεώρηση» της ΠΟΕ-Δ.ΟΥ στον επιτηδευματία Κατσιγιάννη Ηλία με αντικείμενο Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων μετά από την παραίτηση από τις 13 Ιουνίου του 2017 της Εταιρείας ATHENS LIVE ΑΜΚΕ η οποία είχε αναλάβει το έργο δηλώνοντας ότι δεν έχουν καμία οικονομική αξίωση από την ΠΟΕ-Δ.ΟΥ μέχρι σήμερα (5 Νοεμβρίου 2018).

ΑΠΟΦΑΣΗ 2η:

Αποφασίστηκε ομόφωνα επίσης η συνέχιση της συνεργασίας με την Εταιρεία «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της Αποδελτίωσης Τύπου.

ΑΠΟΦΑΣΗ 3η:

Αποφασίστηκε ομόφωνα η πρόταση του Συλλόγου Καβάλας-Δράμας (η οποία υιοθετήθηκε από Γενικό Σύμβουλο) για την αμοιβή των υπαλλήλων που συμμετέχουν στα συνεργεία προληπτικών ελέγχων και που έχει ως εξής:
«Με το άρθρο 38 παρ. 3 περιπτ. β) του Οργανισμού της Α.Α.Δ.Ε. επικαιροποιήθηκε προηγούμενη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (Δ6Α 1166403 ΕΞ 2013/31.10.2013) που μεταβίβαζε στις
ΔΟΥ την αρμοδιότητα του πρώην Σ.Δ.Ο.Ε. (πλέον Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) να διενεργεί μερικούς επιτόπιους (προληπτικούς) ελέγχους εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας.
Έκτοτε, ήτοι από την ίδρυση της Α.Α.Δ.Ε. (τα τελευταία δύο χρόνια), η ένταση και η συχνότητα των ελέγχων αυτών έχει αυξηθεί σημαντικά ενώ παράλληλα οι υπάλληλοι των ΔΟΥ έχουν επιφορτιστεί με τα καθήκοντα του ελεγκτή προληπτικού μέσω των περιγραμμάτων θέσεών τους. Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται στους μερικούς επιτόπιους ελέγχους αποτελεί η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων τους στον Τύπο, ως μέσο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, και η ένταξή τους στον στρατηγικό σχεδιασμό της Α.Α.Δ.Ε. για το 2018.
Οι έλεγχοι, όμως, αυτοί αμείβονται πενιχρά βάσει του Ν.4354/2015 που ισχύει γενικά για το Δημόσιο και ο οποίος θεσπίζει ωριαία υπερωριακή αμοιβή για την κάλυψη έκτακτων και εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών σε συνάρτηση με το μισθολογικό κλιμάκιο και την κατηγορία του υπαλλήλου. Ωστόσο, η συμμετοχή στα συνεργεία μερικών επιτόπιων ελέγχων αποτελεί επιπρόσθετη τακτική εργασία με σκοπό την υλοποίηση των στρατηγικών επιχειρησιακών στόχων των ΔΟΥ Επιπλέον, η διενέργειά τους γίνεται, συνήθως, καθ’ υπέρβαση της πενθήμερης εργασίας και χωρίς την πρόβλεψη χορήγησης ειδικής άδειας ανάπαυσης ως αντιστάθμισμα για την υπερωριακή απασχόληση.
Επειδή, η εργασία που παρέχεται στους μερικούς επιτόπιους ελέγχους είναι μείζονος σημασίας και συνδέεται με την άσκηση ιδιαίτερων και σημαντικών καθηκόντων,
Επειδή, η συμμετοχή στους ελέγχους αυτούς αποτελεί εν τοις πράγμασι τακτική εργασία και δεν αφορά την κάλυψη έκτακτων και εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών,
Επειδή, οι εργαζόμενοι των ΔΟΥ, ανεξαρτήτως του τμήματος που υπηρετούν, της προϋπηρεσίας και των σπουδών τους συμμετέχουν στα συνεργεία των μερικών επιτόπιων ελέγχων,
Επειδή, με το υφιστάμενο μισθολογικό καθεστώς υπερωριακής απασχόλησης οι υπάλληλοι αποθαρρύνονται στο να συμμετέχουν στους ελέγχους αυτούς,

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

1) Να καθιερωθεί καθαρή ωριαία υπερωριακή αποζημίωση για τους συμμετέχοντες στα συνεργεία μερικών επιτόπιων ελέγχων η οποία να κυμαίνεται ως εξής:
α) Για τις καθημερινές: στο ποσό των 10€,
β) Για τις Κυριακές, νυχτερινές ώρες και εξαιρέσιμες ημέρες: στο ποσό των 15€.
2) Να αποσυνδεθεί ο υπολογισμός της υπερωριακής αμοιβής από το μισθολογικό κλιμάκιο των συμμετεχόντων στους ελέγχους αυτούς.
3) Να χορηγείται, ανεξαρτήτως της πληρωμής της υπερωριακής αποζημίωσης, και ημέρα ανάπαυσης (ειδική άδεια) για την υπερωριακή απασχόληση στα συνεργεία μερικών επιτόπιων ελέγχων».

Τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης έχουν μαγνητοφωνηθεί και είναι στη διάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Keywords
δου, ποε, αθηνα, τιτανια, ααδε, τεαδυ, μεταταξεις, συμμετοχή, αννα, ολγα, τερζησ, ιουνίου, athens, live, εταιρεία, ενημερωση, αξιολογηση, ψηφοφορία, ψηφοδελτια, θεμα, λειτουργια, βουλη, ΑΔΕΔΥ, ήτοι, δου, γεν, απεργια, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, πασχαλης τερζης, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, απεργια αδεδυ, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, κομματα, ήτοι, το θεμα, εργασια, θεμα, τεαδυ, ωρα, αρθρο, αννα, αποζημιωση, βρισκεται, γεν, γινει, γινεται, διαστημα, δημοσιο, διοικηση, εγινε, αιθουσα, εκχωρηση, ενημερωση, τερζησ, εταιρεία, ιδρυση, εικοσι, ισχυει, λειτουργια, ληψη, ολγα, συνεχεια, συμμετοχή, συχνοτητα, σχεδιο, τις κυριακες, υλοποιηση, ψηφοφορία, ωρες, athens, ιουνίου, τριαντα, θεματα, θεσεις, υπολογισμος
Τυχαία Θέματα