Το σχόλιο της Δευτέρας - ΕΝΦΙΑ, βραχυχρόνιες μισθώσεις και sms στο «ΕΡΓΑΝΗ»

Καρποδίνης Μ. Δημήτριος
Πτυχιούχος Α.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός Α΄τάξης
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven

Καλημέρα καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

Ο καιρός κυλά πολύ γρήγορα και για πολλούς οι μέρες της απόλυτης χαλάρωσης έφτασαν στο τέλος τους.Σιγά σιγά επιστρέφει ο κόσμος στηκαθημερινότητά του και η κίνηση στουςδρόμους αποδεικνύει πως επανερχόμαστεστη ρουτίνα μας. Αν και ο νους μου ακόματρέχει στις χρυσές αμμουδιές με τακαταγάλανα

νερά, τα ταβερνάκια, τους φίλουςκαι τις ατελείωτες συζητήσεις πρέπει να συγκεντρωθώγια το σχολιασμό των θεμάτωνπου μας απασχόλησαν την εβδομάδα που πέρασε.

Για όσους έλειψαν ορισμένες ημέρες του Αυγούστου -ή όλο τον μήνα- και θέλουν να είναι πάντα ενήμεροι:

Αντί σχολίου - Ανασκόπηση εβδομάδος 20 Αυγούστου έως 26 ΑυγούστουΑντί σχολίου - Ανασκόπηση εβδομάδος 13 Αυγούστου έως 20 ΑυγούστουΑντί σχολίου - Ανασκόπηση εβδομάδος 6 Αυγούστου έως 12 ΑυγούστουΑντί σχολίου - Ανασκόπηση εβδομάδος 30 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου

Εμείς να είμαστε καλά από υγεία, άλλωστετο επόμενο καλοκαίρι μπορεί να φαίνεται μακρινό,ο καιρός όμως δυστυχώς περνά πολύ γρήγορα.

Αρχές της εβδομάδας εκτός τουκυβερνητικού ανασχηματισμούκαι την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ 2018 (δείτε εδώ σχετικά) ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός ήταν και το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το μεταφορικό ισοδύναμο που αφορά τις νησιώτικες επιχειρήσεις (δείτε εδώ σχετικά).

Με την εγγραφή των νησιωτικών επιχειρήσεωνστην πλατφόρμα θα μπορούν οι επιχειρήσειςνα λάβουν τον μοναδικό αριθμό νησιώτη ώστενα εισάγουν τα παραστατικά 3ου τριμήνου καινα πιστωθεί στον IBAN που έχουν δηλώσει τομεταφορικό ισοδύναμο. Δικαιούχοιπολύ μικρές, μικρές και μεσαίεςεπιχειρήσεις με αντικείμενο το εμπόριο, τηνμεταποίηση την ανακύκλωση και τιςτουριστικές υπηρεσίες.

Η ΣΟΛ Α.Ε.Ε μας επισημαίνει ως απάντηση επί του ερωτήματος που τέθηκε μέσα από το ενημερωτικό δελτίο της πως για τον χαρακτηρισμό μιας μίσθωσης παγίου ως χρηματοοικονομικής στα βιβλία του μισθωτή, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αξίες του παγίου και του μισθώματος προσαυξημένες με τον μη εκπιπτόμενο ΦΠΑ εισροών.

Keywords
Τυχαία Θέματα