Air France: Αναδιαμορφώνει τις πτήσεις εσωτερικού μετά την πτώση της ζήτησης

Η εν λόγω κίνηση έρχεται ως αποτέλεσμα «της αύξησης της τηλεδιάσκεψης, της πτώσης των εγχώριων επαγγελματικών ταξιδιών και της αυξανόμενης στροφής προς τον σιδηρόδρομο».

Αυτός ο συνδυασμός οδήγησε σε «διαρθρωτική πτώση της ζήτησης» στο δίκτυο point-to-point της Air France.

Μεταξύ 2019 και 2023, η κίνηση στα δρομολόγια εσωτερικού από το Παρίσι-Ορλί μειώθηκε κατά 40% και έως και 60% για τα ημερήσια ταξίδια

με επιστροφή.

Μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, ο Όμιλος σκοπεύει να γίνει η Transavia φορέας αναφοράς της αεροπορικής εταιρείας από το Παρίσι-Ορλί προς την Τουλούζη, τη Μασσαλία και τη Νίκαια από το καλοκαίρι του 2026.

Η Transavia διαθέτει έναν αυξανόμενο στόλο νέων Airbus A320neo και ο όμιλος Air France λέει ότι αυτά τα αεροσκάφη τελευταίας γενιάς προσφέρουν 15 τοις εκατό μείωση στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές CO2, καθώς και κατά 50 τοις εκατό μείωση του αποτυπώματος θορύβου.

Συνδέσεις της Air France από και προς το Παρίσι από το 2026

Η Air France θα εκτελεί όλες τις εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις της από τον κόμβο Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ με εξαίρεση την Κορσική. Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της εντολής δημόσιας υπηρεσίας (PSO) η Air France θα συνεχίσει να εκτελεί τα δρομολόγιά της από/προς την Κορσική από το Παρίσι-Ορλί. Η αεροπορική εταιρεία έχει υποβάλει κοινή προσφορά με την Air Corsica για την ανανέωση αυτού του PSO από το 2024, αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της για συνεχή εξυπηρέτηση στην Κορσική.

Από τώρα έως το 2026, η Air France θα συνεχίσει να εξυπηρετεί την Τουλούζη, τη Μασσαλία και τη Νίκαια, καθώς και τα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα από το Παρίσι-Ορλί. Η Air France εξυπηρετεί τμήματα French Overseas από το Παρίσι-Ορλί και το Παρίσι Σαρλ ντε Γκωλ από το 2020, αλλά από το τέλος αυτού του μήνα (Οκτώβριος 2023) οι πτήσεις προς την Καγιέν (Γαλλική Γουινέα) θα είναι μόνο εκτός Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ.

Καθώς θα συμβεί αυτή η μετάβαση, η Air France θα αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων από το Παρίσι-Σαρλ ντε Γκωλ προς Τουλούζη, Μασσαλία, Νίκαια, Πουέντ-α-Πιτρ, Φορτ-ντε-Φρανς και Σεν Ντενί ντε Λα Ρεϋνιόν, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τη διεθνή συνδέσεις και συνδεσιμότητα μεταξύ γαλλικών περιοχών και υπερπόντιων εδαφών.

Η χωρητικότητα του Ομίλου μεταξύ των δρομολογίων Παρισιού και Τουλούζης, Μασσαλίας και Νίκαιας θα διατηρηθεί στο 90% του σημερινού του επιπέδου και στο 100% για τα δρομολόγια μεταξύ Παρισιού και Γαλλικών Υπερπόντιων εδαφών.

Σύντομα θα ξεκινήσει μια διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με τα αντιπροσωπευτικά όργανα των εργαζομένων, μαζί με διαπραγματεύσεις με αντιπροσωπευτικά συνδικάτα, για να καθοριστεί ο καλύτερος τρόπος υποστήριξης όλων των εργαζομένων που επηρεάζονται από τις αλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Air France, Αναδιαμορφώνει,Air France, anadiamorfonei