«Eσύ έχεις βρει τα κλειδιά της εστίας σου;» Το φετινό TEDxChania Salon 2023, ήταν… εστία έμπνευσης και αναζήτησης

Από την εστία του σπιτιού μας μέχρι την εστία του σώματός μας αλλά και την προσωπική μας εσωτερική εστία. Ήταν ένα ταξίδι στην άυλη και ταυτόχρονα χωρική έννοια της εστίας, που αποτέλεσε τη σπίθα για μια συζήτηση που ενέπνευσε αλλά και προβλημάτισε.

Για μια ακόμα φορά το TEDxChania κατάφερε να δημιουργήσει ένα σαλόνι συζήτησης και ταυτόχρονα αναζήτησης, εστιάζοντας στο φετινό TEDxChania Salon, στην Εστία.

«Το ίδιο μας το σώμα αποτελεί μία εστία όπου καίει δυνατά η φλόγα της ζωής. Πολλές φορές τα σώματά μας μπορούν

να γίνουν φύλακες, αλλά και φυλακές μας, με την ασφάλεια και την ανασφάλεια να χωρίζονται από ένα “αν”. Σε κάθε καινούργιο μας “αν”, προσφεύγουμε σε ό,τι αισθανόμαστε ως προσωπικό μας καταφύγιο. Στο σώμα, στο σπίτι, στους ανθρώπους – εσύ έχεις βρει τα κλειδιά της εστίας σου; Εσύ πού εστιάζεις;» Αυτό το ερώτημα κλήθηκαν να θέσουν και να απαντήσουν απόψε στους εαυτούς τους οι συμμετέχοντες στην τρίωρη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ, σε μια διαδραστική συνάντηση με τους 3 ομιλητές, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργο Τσιρώνη, την ψυχολόγο – παιδοψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια Κωνσταντίνα Φραγκάκη, την υπερμαραθωνοδρόμο Ελένη Γαλεράκη καθώς και την παρουσιάστρια Μαρία Σουρουκίδου.

Η ομάδα του TEDxChania, από το 2015, συντελεί στη διάδοση ιδεών που αξίζουν, με παραπάνω από 100 εθελοντές, 40 ομιλητές και 5000 θεατές. Βασικός σκοπός της ομάδας είναι να αναδειχθούν ιδέες που εμπνέουν και προβληματίζουν, αγκαλιάζοντας την πολυμορφία και την καινοτομία. Στην ομάδα, δημιουργούνται στιγμές που προκαλούν σκέψη, δημιουργούν συναισθήματα και οδηγούν σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Eσύ, TEDxChania Salon 2023 …,Esy, TEDxChania Salon 2023 …