MOBIAK: Κλιματική αλλαγή – Ώρα για δράση

Ο CTIF, Διεθνής Οργανισμός Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Διάσωσης, κρούει τον κώδωνα κινδύνου αναφορικά με την κλιματική αλλαγή και μας καλεί να αναλάβουμε δράση. Όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα, τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε έντονα την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Πλημμύρες, υψηλές θερμοκρασίες, ξηρασίες και τυφώνες, κάποτε αποτελούσαν ένα μη συνηθισμένο φαινόμενο, ενώ πλέον βλέπουμε να αυξάνεται η συχνότητα του όλο και περισσότερο κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο.

Οι

πυροσβεστικές υπηρεσίες σε όλα τα κράτη αλλά και οι ομάδες διάσωσης, αντιμετωπίζουν αυξημένες προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωπες με γεγονότα υψηλότερης έντασης, αυξημένης συχνότητας αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας.

Χιλιάδες ζωές τίθενται κάθε χρόνο σε κίνδυνο, γεγονός που κάνει τις κυβερνήσεις, τις ομάδες διάσωσης, τους πυροσβέστες ακόμα και εθελοντικές ομάδες, να αναγνωρίζουν και να κατανοούν τα επιστημονικά δεδομένα για τη κλιματική αλλαγή που ανά τακτά διαστήματα δημοσιεύονται. Αυτό τους οδηγεί σε συνεργασία ώστε να αντιμετωπίζουν από κοινού αυτές τις όλο και πιο περίπλοκες προκλήσεις.

Ο Οργανισμός CTIF, στοχεύει μέσω της δημοσίευσης του Δελτίου Τύπου να:

Αναγνωρισθεί από όλους ότι πρέπει μαζί να βρούμε πρακτικές λύσεις και να προσπαθήσουμε περισσότερο για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.Γίνει χρήση κάθε νομικού πλαισίου με σκοπό τη συλλογική δράση για την προστασία της φύσης.Πραγματοποιηθεί σωστή κατανομή χρηματοδότησης, προκειμένου να δίνετε η δυνατότητα για παραπάνω εκπαιδεύσεις αλλά και στην αγορά επιπλέον εξοπλισμών.Να κατανοήσουν όλοι, πυροσβέστες αλλά και πολίτες, τους αυξημένους αυτούς κινδύνους και να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσω που διατίθεται σε αυτούς προς αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.


Δείτε εδώ την αναλυτική ανακοίνωση και το σχετικό Δελτίο Τύπου του CTIF.

Keywords
Τυχαία Θέματα
MOBIAK, Κλιματική, – Ώρα,MOBIAK, klimatiki, – ora