O Ορειβατικός στο Φαράγγι Αγίας Ειρήνης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού

Η «Παγκόσμια Ημέρα Βουνού» καθιερώθηκε το 2003 από τα Ηνωμένα Έθνη να εορτάζεται την 11η Δεκεμβρίου με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας του ρόλου των βουνών για τον άνθρωπο και την βιοποικιλότητα, την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον σεβασμό και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, καθώς και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης. Τα βουνά σε παγκόσμια κλίμακα καλύπτουν το 1/5 της ξηράς της γης και παρέχουν ζωή τουλάχιστον στο 1/10 του πληθυσμού της γης. Οι συμμετέχοντες θα κατέβουν το ιστορικό πετρόχτιστο μονοπάτι της Βασιλικής Στράτας κάτω από τον Σελινιώτικο γύρο του οροπεδίου

Ομαλού και στη συνέχεια θα διασχίσουν το ομώνυμο δασωμένο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης με τα νερά και τις πολλές ομορφιές του. Η διαδρομή είναι βατή κατηφορική σε καλογραμμένο μονοπάτι, τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, να φορούν ορειβατικό παπούτσι (μποτάκι-αρβύλα) και να έχουν μαζί τους ορειβατικό μπαστούνι (μπατόν), αδιάβροχο αντιανεμικό μπουφάν και ζεστά ρούχα, γάντια και σκούφο, πρόχειρο φαγητό και νερό.

Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής, ώρα 07:30 π.μ. κι επιστροφή αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή και στην ιστοσελίδα μας www.eos hanion.gr, μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης 07/12. Αρχηγός της εξόρμησης είναι ο κ. Κωνσταντίνος Καστανάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
O Ορειβατικός, Φαράγγι Αγίας Ειρήνης, Παγκόσμια Ημέρα Βουνού,O oreivatikos, farangi agias eirinis, pagkosmia imera vounou