Xανιά: Η αξία του μητρικού θηλασμού και της ενημέρωσης των γονέων στην 14η Πανελληνία Εκδήλωση Μητρικού Θηλασμού (φωτο-βιντεο)

Το Πανελλήνιο δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης μητρικού θηλασμού και Μητρότητας και η ομάδα “Χανιά: φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού”, διοργάνωσαν σήμερα, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Χανίων , της Αντιπεριφέρειας Χανίων και του συλλόγου Ορίζοντα, την καθιερωμένη πλέον γιορτή για τον μητρικό θηλασμό

Η εκδήλωση έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου, ιδίως μητέρων αλλά και ζευγαριών που ζουν ή πρόκειται να ζήσουν το θαύμα της γονεϊκότητας.

Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση και μαθήματα για ζητήματα που αφορούν τον μητρικό θηλασμό

και την τεράστια σημασία που έχουν για το βρέφος και την ίδια τη μητέρα, ενώ ζευγάρια που στο άμεσο μέλλον θα γίνουν γονείς έλαβαν γνώση για την αξία του θηλασμού.

Σε δηλώσεις τους οι Μαίες Βασιλική Κοντού, Ευαγγελία Δουμένη και Γιούλη Καρακούση τόνισαν την αξία του μητρικού θηλασμού που προς στιγμήν είχε αντικατασταθεί από τα εργοαστασιακά γάλατα.

Το 2010, για πρώτη φορά η πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή, αυτή του Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, που πλέον αποτελεί σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τη χώρα μας.

Η εκδήλωσή μας πλέον αριθμεί 14 χρόνια παρουσίας σε αυτή τη γιορτή με αυτό τον μοναδικό τρόπο ευαισθητοποίησης, αφύπνισης και υποστήριξης των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». 

Keywords
Τυχαία Θέματα