Αυτό είναι το προεδρείο του νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων

Με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν την 19η Δεκεμβρίου 2023 για την ανάδειξη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων και το ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024.

Το προεδρείο συγκροτήθηκε σε προγραμματική βάση και στην ψηφοφορία που ακολούθησε εκλέχτηκαν με απόλυτη πλειοψηφία:

Πρόεδρος – Μπέλμπας Χρήστος (5 ψήφοι υπέρ, 1 κατά και 1 λευκό),

Γ. Γραμματέας – Γιακουμάκης Μανώλης (5 ψήφοι υπέρ, 1 κατά και 1 λευκό),

Αντιπρόεδρος- Κυριακάκης Γιάννης (5 ψήφοι υπέρ,

1 κατά και 1 λευκό),

Ταμίας – Κάστρου Κατερίνα (6 ψήφοι υπέρ και 1 κατά),

Οργανωτικός Γραμματέας – Λιόντος Βασίλης (5 ψήφοι υπέρ, 1 κατά και 1 λευκό).

Μετά από αυτά το ΔΣ έχει ως εξής:

Μπέλμπας Χρήστος, ΠρόεδροςΓιακουμάκης Μανώλης, Γ. ΓραμματέαςΚυριακάκης Γιάννης, ΑντιπρόεδροςΚάστρου Κατερίνα, ΤαμίαςΛιόντος Βασίλης, Οργ. γραμματέαςΓαυγιωτάκη Μαρια, ΜέλοςΤσαμαντάκης Γιάννης, Μέλος

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων:

2) Συνέχιση κινητοποιήσεων ενάντια στη μετατροπή ΓΕΛ της πόλης σε Πειραματικό

Έγινε συζήτηση για το θέμα της ίδρυσης Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά παρουσία εκπροσώπων συλλόγων γονέων. Παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έγιναν από την ΕΛΜΕ Χανίων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές το προηγούμενο διάστημα. Για άλλη μια φορά, η ομόφωνη θέση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων ήταν ότι η σκέψη για κατάργηση οποιουδήποτε υφιστάμενου σχολείου κρίνεται όχι μόνο ως απαράδεκτη λόγω των κοινωνικών προβλημάτων που θα δημιουργήσει σε όποια περιοχή του Δήμου εφαρμοστεί, αλλά και ανεδαφική, καθώς το μαθητικό δυναμικό έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες των υπαρχουσών σχολικών μονάδων. Άρα κανένα σχολείο δεν περισσεύει.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν:

α) Η παρέμβαση μαζί με τους Συλλόγους Γονέων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 10/1/2024 στις 17:30. Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων καλούμε όλους τους συναδέλφους να δηλώσουν με την παρουσία τους, ότι απλά «δεν πάει άλλο». Απαιτούμε από τον Δήμο Χανίων να πάρει θέση για το θέμα της σχολικής στέγης και να προγραμματίσει άμεσα το χτίσιμο νέων σχολικών μονάδων. Το παραμύθι με τα ΣΔΙΤ πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει. Αυτό που χρειάζεται ο Δήμος είναι αξιοπρεπή σχολεία, με αξιόπιστες εγκαταστάσεις που θα λειτουργούν προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι επιχειρηματικές μονάδες για να θησαυρίζουν ιδιώτες.

β) Παρέμβαση στη ΔΔΕ Χανίων μαζί με τους γονείς μόλις αναλάβει ο νέος Προϊστάμενος Εκπαίδευσης.

γ) Η στήριξη των δράσεων που θα αποφασίσουν οι Σύλλογοι Γονέων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές για τη στήριξη και τη διεκδίκηση των θέσεων μας.

3) Ατομική αξιολόγηση.

Επικαιροποιήθηκαν οι θέσεις του Σωματείου για το θέμα της αξιολόγησης και ειδικά για την ατομική αξιολόγηση. Για άλλη μια φορά καλούμε ως Σωματείο τους συναδέλφους να απέχουν από οποιαδήποτε διαδικασία σχετίζεται με την αξιολόγηση. Είναι σε ισχύ η συνδικαλιστική κάλυψη για Απεργία – Αποχή, τόσο από την ΟΛΜΕ για το θέμα της ατομικής αξιολόγησης, όσο και από την ΕΛΜΕ Χανίων για το θέμα της εσωτερικής αξιολόγησης, μέντορες, συντονιστές κλπ. Κάθε πίεση που ασκείται από στελέχη της εκπαίδευσης είναι κατακριτέα και καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν το Σωματείο. Παρατηρήθηκε μάλιστα το φαινόμενο κάποιοι Σύμβουλοι να ασκούν εκβιαστικές πιέσεις σε συναδέλφους ώστε να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης. Επίσης, να «επισκέπτονται» αιφνιδιαστικά σχολεία, χωρίς να ενημερώνεται ο Σύλλογος διδασκόντων και μερικές φορές ούτε ο Διευθυντής του σχολείου. Ως ΕΛΜΕ Χανίων θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και αντισυναδελφικές.

Το προηγούμενο διάστημα, συγκεκριμένοι Σύμβουλοι (κα Παΐζη Ελισάβετ και κα Ζανέκα Στεργιανή) ακολούθησαν την παραπάνω πρακτική με σκοπό να αξιολογήσουν «εν κρυπτώ» συναδέλφους. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, υλοποιώντας και προηγούμενη ομόφωνη απόφαση ΓΣ θα ξεκινήσει διαδικασίες παραπομπής για διαγραφή των συγκεκριμένων προσώπων από μέλη του Σωματείου.

4) Ενημέρωση ΔΣ για την πορεία της αγωγής ενάντια στις ανακλήσεις των μονιμοποιήσεων

Έγινε ενημέρωση του ΔΣ για την πορεία της αγωγής που έχει δρομολογηθεί με την αρωγή του Σωματείου από τους θιγόμενους συναδέλφους. Η διαδικασία προχωράει κανονικά και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η αγωγή στα γραφεία της ΔΔΕ.

5) Κινητοποίηση για ιδιωτικά πανεπιστήμια

Για το θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων έχει ξεκινήσει μια πανελλήνια συζήτηση που δεν είναι καινούργια, αλλά μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν. Είναι διακαής πόθος τόσο αυτής της κυβέρνησης όσο και προηγούμενων να ξεπουλήσουν κάθε Δημόσια Δομή και η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ως ΕΛΜΕ Χανίων αλλά και συνολικά ως εκπαιδευτικό κίνημα η πρακτική αυτή μας βρίσκει κάθετα αντίθετους (επισυνάπτονται αναλυτικά οι θέσεις μας). Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΕΛΜΕ Χανίων στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο που θα λάβει χώρα στην Πλατεία Αγοράς την Πέμπτη 11/1/2024.

Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας 11:00 με 14:00.

Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ακριβή ώρα της κινητοποίησης ώστε να υπάρξει συντονισμός με τον Σύλλογο Φοιτητών του Πολυτεχνείου.

Keywords
ελμε, ελμε, σταση εργασιας, ψηφοφορία, μαρια, χανια, σδιτ, σχολεια, δδε, ισχύ, απεργια, ολμε, συμμετοχή, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταυροι δημοτικων εκλογων, ψηφοι δημοτικων συμβουλων, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, απεργια 1 δεκεμβριου, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, αποτελεσματα, το θεμα, δδε, θεμα, ολμε, πιεση, πλαισιο, σδιτ, ωρα, αγωγη, απλα, αρωγη, γονεις, γραφεια, διαστημα, δημος, δομη, δυναμικο, εκπαιδευση, ελισαβετ, ενημερωση, μαρια, οφελος, πεμπτη, ποθος, συζητηση, συμμετοχή, σωμα, συλλογοι, σχολειο, σωματειο, τριτη, ισχύ, φορα, χρηστος, χτισιμο, ψηφοφορία, χωρα, μια φορα, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα
Αυτό, Δ Σ, ΕΛΜΕ Χανίων,afto, d s, elme chanion