Αυτοί εξελέγησαν στο νέο Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ – Πρώτος σε ψήφους και πάλι ο Γιώργης Μαρινάκης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Χανιά, στο χώρο εκδηλώσεων “Μίκης Θεοδωράκης”, στις 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα του Νερού, η 33η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. που ήταν εκλογοαπολογιστική.

Στη Γενική Συνέλευση στην οποία συμμετείχαν 84 νόμιμοι εκπρόσωποι των Δ.Ε.Υ.Α. (Δήμαρχοι, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ.) καθώς και πάνω από 300 στελέχη των Δ.Ε.Υ.Α., το θέμα που κυριάρχησε στην συζήτηση ήταν η σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μεταρρύθμιση των Δ.Ε.Υ.Α. και των Δήμων που λειτουργούν υπηρεσία ύδρευσης.

Στην συζήτηση που εξελίχθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου και του Αντ/δρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Παπαναστασίου, Δημάρχου Αγρινίου, και την οποία συντόνιζαν ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης και ο Δήμαρχος Χανίων και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., Παναγιώτης Σημανδηράκης, παρουσιάσθηκε συνοπτικά η πρόταση ΚΕΔΕ-ΕΔΕΥΑ-ΕΕΤΑΑ για την μεταρρύθμιση των Δ.Ε.Υ.Α. η οποία θα συζητηθεί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος όπως ανέφερε και ο κ. Γραφάκος.

Η πρόταση που συναρμόζεται με την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, προβλέπει την ενίσχυση της διαδημοτικής συνεργασίας ώστε να ενδυναμωθούν λειτουργικά και επιχειρησιακά οι αδύναμες Δ.Ε.Υ.Α., και τη διατήρηση των Δ.Ε.Υ.Α., ενώ περιλαμβάνει και μέτρα άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Δ.Ε.Υ.Α. όπως η υποστελέχωση, το ενεργειακό χρέος, η εισπραξιμότητα κ.α.

Μετά την συζήτηση ακολούθησαν οι αρχαιρεσίες για το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. τα αποτελέσματα των οποίων ήταν τα εξής:

Για το Δ.Σ. εκλέγονται (με βάση τους σταυρούς προτίμησης) οι:

1. Γιώργης Μαρινάκης, Δήμαρχος Ρεθύμνης
2. Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, Δήμαρχος Ηράκλειας
3. Βαρβάρα Μητλιάγκα, Δήμαρχος Σερρών
4. Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων
5. Στέργιος Διαμάντης, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας
6. Σπυρίδων Σταματόπουλος, Δήμαρχος Σικυωνίων
7. Αθανάσιος Μαμάκος, Δήμαρχος Λαρισαίων
8. Σπυρίδων Σταματάκης, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δέλτα
9. Ελευθέριος Αβραμόπουλος, Δήμαρχος Μετεώρων
10. Νικόλαος Χατζηαντωνίου, μέλος Δ.Σ. Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας – Χορτιάτη
11. Σωτήριος Βαγιανός, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου
12. Βασίλειος Δημητριάδης, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Λαγκαδά
13. Εμμανουήλ Ορφανουδάκης, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Φαιστού

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι εξής:

1. Δημήτριος Καλογερόπουλος, Δήμαρχος Αιγιαλείας
2. Παναγιώτης Γιαγτζίδης, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Διδυμοτείχου
3. Διονύσιος Τουρκάκης, Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Ζακύνθου.
Τις επόμενες ημέρες το Δ.Σ. και η Ελεγκτική Επιτροπή της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. θα συγκροτηθούν σε σώμα.

Δήλωση Δημάρχου Ρεθύμνης Γιώργη Μαρινάκη

« Αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή η ομόθυμη ανταπόκριση των εκλεκτόρων της ΕΔΕΥΑ και η αποδοχή και η εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο μου και στο έργο που επιτελούμε στην ΕΔΕΥΑ.
Τους ευχαριστώ από καρδιάς.
Με υψηλό αίσθημα της ευθύνης που απορρέει από αυτή την τιμή, δεσμεύομαι, μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία, να επιδιώξουμε σθεναρά όλες τις αναγκαίες προσαρμογές ώστε να διασφαλιστεί η ορθή μεταρύθμιση και όχι η απορρύθμισή ενός συστήματος, το οποίο έχει προσφέρει στη χώρα και στο περιβάλλον σημαντικό όφελος, όπως άλλωστε επιβεβαιώνουν τα θετικά αποτελέσματα κάθε σχεδιασμού και δράσης του.
Ευχαριστώ θερμά τα απερχόμενα μέλη του ΔΣ. της ΕΔΕΥΑ για την παραγωγική συνεργασία τους και τη γόνιμη προσφορά τους.
Είμαι πεπεισμένος ότι η και η νέα διοίκηση της ΕΔΕΥΑ, θα διαχειριστεί τις προκλήσεις, τις ανάγκες και τα ζητήματα που θα ανακύψουν με αμεσότητα , αποτελεσματικότητα, σχεδιασμό και δυναμικές διεκδικήσεις, για την προστασία του πιο πολύτιμου αγαθού, του νερού καθώς και του φυσικού και αστικού περιβάλλοντός μας, στο παρόν και το μέλλον» .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυτοί, Δ Σ, ΕΔΕΥΑ – Πρώτος, Γιώργης Μαρινάκης,aftoi, d s, edeva – protos, giorgis marinakis