Ακτίδα αισιοδοξίας για το κτιριακό της ΔΟΥ Χανίων – Παραμένουν τα προβλήματα υποστελέχωσης

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, οι αναδιαρθρώσεις στο πλαίσιο του σχεδίου της ΑΑΔΕ, η κατάσταση στις κτηματικές υπηρεσίες και το θέμα της στέγασης των υπηρεσίων της εφορίας στα Χανιά, ήταν μεταξύ άλλων, τα ζητήματα που απασχόλησαν την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων στη ΔΟΥ Ν. Χανίων.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στις ΔΟΥ,

το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού είναι μεγάλο καθώς δεν αναπληρώνονται οι θέσεις των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται με νέες προσλήψεις και έτσι δημιουργείται πρόβλημα ως προς την εκπλήρωση των καθηκόντων των υπαλλήλων.

Την ίδια στιγμή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη γίνονται αναδιαρθρώσεις γιατί δημιουργούνται νέες υπηρεσίες προκαλώντας ανησυχία για το μέλλον των υπηρεσιών στις περιφερειακές υπηρεσίες και το αν θα παραμείνει το υπάρχον καθεστώς με μια ΔΟΥ σε κάθε νομό, με δικαστικό και έλεγχο ή θα αλλάξει.

Ως προς τις κτηματικές υπηρεσίες, αυτές λειτουργούν με υποστελέχωση. Μετά το «κίνημα της ξαπλώστρας» του καλοκαιριού φάνηκαν τα προβλήματα σε αυτές τις υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη της διαφύλαξης της δημόσιας περιουσίας, των αιγιαλών και των δημοσίων κτημάτων.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε και το κτιριακό πρόβλημα της ΔΟΥ Χανίων. Για το ζήτημα όπως είπε η κα Μπερτσουλάκη, υπάρχει μια μικρή αισιόδοξη εξέλιξη. Μετά από τις συνεχείς επισκέψεις του διοικητή της ΑΑΔΕ που διαπίστωσε την κακή κατάσταση του κτιρίου, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει ένας φάκελος έτοιμος να κατατεθεί για να πάρει την οικονομική έγκριση και να ξεκινήσουν κάποιες παρεμβάσεις στο κτίριο. Να σημειωθεί ότι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο είναι τα κουφώματα από τα οποία μπαίνει νερό στο εσωτερικό, η θέρμανση που υπολειτουργει και η ύπαρξη απαρχαιωμένων, δαπανηρών, συστημάτων. Δήλωσε ωστόσο η κα Μπερτσουλάκη ότι οι εργαζόμενοι είναι επιφυλακτικοί μέχρι να το δουν να γίνεται πραγματικότητα.

Ως προς το φορολογικό νομοσχέδιο η κα Μπερτσουλάκη τόνισε ότι οι νόμοι σχεδιάζονται και αποφασίζονται από την πολιτική εξουσία και οι εργαζόμενοι στη ΔΟΥ είναι απλώς οι υπάλληλοι που καλούνται να εφαρμόσουν αυτούς τους νόμους, . Αυτή την επισήμανση την έκανε η πρόεδρος του συλλόγου καθώς όπως είπε ο φορολογούμενος βλέπει και έρχεται αντιμέτωπος με τον υπάλληλο της εφορίας. Δεν είναι όμως οι εφοριακοί που ψηφίζουν τους νόμους, είναι οι κυβερνήσεις οπότε τα όποια παράπονα πρέπει να απευθύνονται στην πολιτική εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ακτίδα, ΔΟΥ Χανίων – Παραμένουν,aktida, dou chanion – paramenoun