Α.Λ.Α. Χανίων: Τερματισμός του 13ου Ράλλυ Χανίων στο Ενετικό Λιμάνι – Οι νικητές (φωτο – βίντεο)

Με τον τερματισμό στην πλατεία Κατεχάκη στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων ολοκληρώθηκε το 13ο Ράλλυ Χανίων λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής.

Στην συνέχεια ακολούθησε η απονομή των κυπέλων στους νικητές.

Στην γενική κατάταξη στην πρώτη θέση βρέθηκαν οι Αλυγιζάκης Ελευθέριος και Σκορδυλάκης Γιώργος οποίοι τερμάτισαν πρώτοι. Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Φρατζεσκάκης Δημήτρης και Κλαριδόπουλος Φραγκίσκος. Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Νικολιδάκης Γιάννης και Πετούσης Μανώλης.

Την απονομή των κυπέλων έκανε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης

Σημανδηράκης.

Την χαρά του για την εκκίνηση και πάλι του Ράλλυ Χανίων εξέφρασε στις δηλώσεις του Λευτέρης Αλυγιζάκης ο οποίος ήρθε πρώτος στην γενική κατάταξη του ράλλυ. Παράλληλα τόνισε ότι «ο στόχος μας για φέτος είναι η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος στην άσφαλτο. Πέρυσι ήμασταν πολύ κοντά στην κατάκτηση και ευελπιστούμε φέτος να γίνει».

Με τη σειρά του ο Νίκος Λιγοψυχάκης αντιπρόεδρος ΑΛΑ Χανίων μεταξύ άλλων τόνισε ότι « ήταν ένας δύσκολος αγώνας τόσο από θέμα οργάνωσης όσο και αγωνιστικού συναγωνισμού, αλλά παρόλα αυτά όλα πήγαν καλά».

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης μεταξύ άλλων τόνισε ότι « είμαστε αισιόδοξοι ότι τα επόμενο χρόνια θα μπορέσουμε να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο αυτή την διοργάνωση που την αγκαλιάζει ο κόσμος. Το ράλλυ κινήθηκε στην δυτική πίστα στους Αγίους Αποστόλους όσο και στις δυτικές διαδρομές του Αποκόρωνα».

Το 13ο Ράλλυ Χανίων που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Χανίων πραγματοποιήθηκε φέτος για πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια και συμμετείχαν 17 αυτοκίνητα. Να σημειωθεί ότι ο αγώνας αποτελεί τον εναρκτήριο γύρο του κυπέλλου Ράλλυ Κρήτης.

Το ράλλυ ξεκίνησε σήμερα το πρωί και περιελάβανε:

2η Ειδική: Βρύσες -Κονταρός, 10:48.

3η Ειδική: Καλύβες – Μαλάξα, 11:21.

4η Ειδική: Βρύσες – Κονταρός, 13:14.

5η Ειδική: Καλύβες – Μαλάξα, 13:47.

Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η εκκίνηση του Ράλλυ με μια super ειδική διαδρομή 2,45 χιλιομέτρων στους Αγ. Αποστόλους ενώ καινοτομία του 13ου Ράλλυ Χανίων είναι ότι η ράμπα εκκίνησης που είναι στην επιχείρηση Fiat Μαυριδάκης, στην ίδια περιοχή όπου πριν 12 έτη εκκινούσε το τελευταίο ράλλυ Χανίων που διεξήχθη.

Συμβολικά το πρώτο αυτοκίνητο για το οποίο δόθηκε η εκκίνηση ήταν μια εντυπωσιακή Lamborgini με οδηγό τον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, ενώ την εκκίνηση έδωσε ο βουλευτής Χανίων Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα